Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Pērn iesaldēts 101 miljons eiro noziedzīgi iegūtu līdzekļu

Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanas dienests (Kontroles dienests) pagājušajā gadā izdevis 196 rīkojumus un panācis 101,5 miljonu eiro iesaldēšanu, liecina šodien gadskārtējā virsprokuroru sanāksmē publiskotā informācija.

Ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers sanāksmē uzsvēra, ka minētās summa ir jauns rekords un nebijis skaitlis Kontroles dienesta vēsturē.

2017.gadā iesaldēti 45,6 miljoni eiro, vēl gadu iepriekš - 36,17 miljoni eiro, bet 2014.gadā - 79 miljoni eiro.

Pērn Kontroles dienests izmeklēšanas iestādēm nosūtījis 171 materiālu par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizāciju. Gadu iepriekš nodoti 225 materiāli, bet 2016.gadā - 231 materiāls.

Kopumā pērn valstī reģistrēti 196 noziegumi, kas saistīti ar noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu, prokuratūra saņēmusi kriminālvajāšanai 20 krimināllietas, savukārt tiesai nodevusi 23 lietas pret 54 personām. 2017.gadā Latvijā reģistrēti 123 noziegumi par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu, prokuratūra saņēmusi kriminālvajāšanai 14 krimināllietas, savukārt tiesai nodevusi 10 lietas pret 33 personām.

Kalnmeiers uzsvēra, ka naudas atmazgāšanas apkarošana turpina saglabāties kā prioritāte, lai Latvija varētu atskaitīties par Eiropas Padomes noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma finansēšanas novēršanas ekspertu komitejas Moneyval ieteikto pasākumu ieviešanu. "Iestādes dara visu iespējamo savu iespēju robežās," paziņoja ģenerālprokurors.

Jau ziņots, ka no šī gada 1.janvāra Kontroles dienestam noteikta jauna institucionālā pārraudzība. Dienestu turpmāk pārrauga Ministru kabinets ar iekšlietu ministra starpniecību.

Kopš 2018.gada 1.jūnija Kontroles dienesta vadītāja ir Ilze Znotiņa. Viņa šajā amatā nomainīja ilggadējo dienesta vadītāju Viesturu Burkānu.

Top komentāri

Definīcija
D
Es vispār nesaprotu un neviens nepaskaidro, kas ir noziedzīgi iegūti līdzekļi? Rekets? Laupīšana? Nelegāla darbaspēka nodarbināšana? Nesaprotu... Dienas idioti atkal diskriminē redzes invalīdus ar saviem komentāru pievienošanas verifikācijām!
Vai drīkstu daļiņu atkausēt?
V
man pietiktu, ja es drīkstētu atkausēt un paņemt 1% no tās summas.
docents čuvaks
d
Atradusi Znotiņa ar ko lielīties - iesaldēja kontus. Nu un tad? Paņemšu nostučīšu par kādu miljonāru, un iesaldēs vēl vairāk. A jēga ta kāda? Cik no tiem 101 ļimaka tiesā pierādīts, ka tiešām noziedzīgi iegūti un konfiscēti? Cik atdoti atpakaļ? Izskatās pēc rekorda pokazuhas pēc.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona, debesis klās mākoņi un teritorijas lielākajā daļā palaikam līs, bet pēcpusdienā no dienvidrietumiem debesis sāks skaidroties un arī nokrišņi mitēsies,...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas