Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +7 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Pret Covid-19 vakcinētajiem slimības pabalstu līdz februāra beigām izmaksās no pirmās dienas

Saeima šodien galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus likumā "Par maternitātes un slimības apdrošināšanu", ar kuriem uz laiku atjaunota slimības pabalsta izmaksa no valsts budžeta līdzekļiem no slimības pirmās dienas personām, kurām ir derīgs vakcinācijas pret Covid-19 vai pārslimošanas sertifikāts.

Šāda kārtība būs noteikta no 17.janvāra līdz valstī izsludinātās ārkārtējās situācijas beigām, 28.februārim. Tā attieksies arī uz personām, kuras būs saņēmušas atzinumu par nepieciešamību atlikt vakcināciju.

Labklājības ministrijā aģentūru LETA informēja, ka slimības pabalstu no valsts budžeta izmaksās no pirmās darbnespējas dienas, ja personai ir izsniegta darbnespējas lapa B sakarā ar saslimšanu ar Covid-19 vai atrašanos mājas karantīnā.

Ja cilvēkam būs izsniegta darbnespējas lapa akūtu augšējo elpceļu infekciju dēļ, valsts apmaksās slimības pabalstu no darbnespējas pirmās dienas līdz darbnespējas trešajai dienai, paredz likuma grozījumi.

Slimības pabalsta kopējā periodā neieskaitīs darbnespējas dienas, par kurām minētajām personām šajā laikposmā būs izsniegta darbnespējas lapa saistībā ar saslimšanu ar Covid-19 vai atrašanos mājas karantīnā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kavējas vilcieni Saulkrastu virziena līnijā

Piektdienas pēcpusdienā signalizācijas sistēmas traucējumu dēļ kavējas vilcieni Saulkrastu virziena dzelzceļa līnijā, liecina VAS Latvijas dzelzceļš (LDz) publiskotā informācija.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas