Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Rīgas Senioru zvanu centrā desmit mēnešos reģistrēti 1400 zvani

Rīgas domes Labklājības departamenta Senioru zvanu centrā desmit mēnešos reģistrēti 1400 zvani, aģentūru LETA informēja departamenta pārstāve Lita Brice.

Senioru zvanu centrs tika izveidots projekta Būsim aktīvi! laikā, un tā mērķis bija veicināt aktīvu dzīvesveidu, iesaistot vecāka gadagājuma cilvēkus brīvprātīgajā darbā.

Lai vecāka gadagājuma cilvēkiem mazinātu sociālās atstumtības risku un veicinātu aktīvāku dzīvesveidu, februārī Rīgā tika izveidots Senioru zvanu centrs, kurš darbojās darba dienās no plkst.10 līdz plkst.14. Tajā uz brīvprātības pamatiem katru darba dienu četras stundas pie trim mobilajiem tālruņiem dežurēja un darbojās paši seniori. No zvanu centra darbības sākšanas līdz šim brīdim ir reģistrēti apmēram 1400 zvani, kas apliecina senioru interesi par zvanu centra darbību.

Par to, ka brīvprātīgais darbs aktīvajiem senioriem veido nozīmīgu viņu ikdienas dzīves daļu, liecina arī fakts, ka Senioru zvanu centra darbības nodrošināšanā ir iesaistījušies apmēram sešdesmit Rīgas seniori.

Senioru zvanu centra tālruņa numuri ir 20224913, 25643438 un 29438355. Par zvanu centra turpmāko darbību vairāk varēs uzzināt Senioru zvanu centra pilotprojekta noslēguma pasākumā 16.novembrī no plkst.14 līdz 16.

Projekta mērķa grupa bija Pērnavas, Rīgas un Turku vecāka gadagājuma iedzīvotāji. Tā laikā tika analizēta situācija ar brīvprātīgā darba pieejamību senioriem, izveidota informācijas un atbalsta sistēma senioriem, veikti pētījumi un aptaujas senioru un sociālo darbinieku vidū, lai noskaidrotu to iespējas iesaistei brīvprātīgajā darbā. Tāpat tika sniegtas konsultācijas un veikta sadarbība ar senioru radiniekiem, tika organizēti semināri un apmācības senioriem, kā arī pašvaldību sociālajiem darbiniekiem. Turklāt tika organizēti starptautiski pieredzes apmaiņas semināri, lai dalītos pieredzē un kopīgi izveidotu senioru atbalsta sistēmu.

Projekta laikā tika veicināta vecāka gadagājuma cilvēku iesaiste brīvprātīgajā darbā, uzlabota sadarbība starp sabiedrības veselības speciālistiem, sociālajiem darbiniekiem un senioru organizācijām, lai sniegtu labāku atbalstu vecāka gadagājuma cilvēkiem, kā arī uzlabota sabiedrības izpratne par veselīgu un aktīvu novecošanos.

Projekts turpināsies līdz 31.decembrim. Tā realizēšana izmaksāja 264 006 eiro, tai skaitā 208 053 eiro bija Eiropas Savienības līdzfinansējums.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas