Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Strīdi reformas dēļ var ietekmēt Varakļānu nākotni

"Likumprojekta izstrādātāju un virzītāju jauda politiski "izdzīt" reformu izsaukusi tādu pašu pretestību un emocionālu apņēmību tai pretoties par katru cenu," pagājušajā piektdienā, vērtējot Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likumu, norādīja Valsts prezidents Egils Levits. Tieši tad Diena viesojās Varakļānos, kas ir spilgts piemērs šim izteikumam. Gan tie, kas atbalsta Saeimas lēmumu pievienot Varakļānus Rēzeknes novadam, gan tie, kas turpina aizstāvēt apvienošanos ar Madonas novadu, atzīst, ka konflikts ir aizgājis par tālu, bet risinājumu neredz, ja nav cerību uz atsevišķu novadu, kas apmierinātu abas šobrīd konfliktējošās puses.

Top komentāri

Aina
A
"Esot cilvēki, kas gatavi deklarēties pie bērniem, lai viņu nodokļi nenonāktu Rēzeknes novadā." Kaut ko tik, atvainojiet, stulbu sen nebiju dzirdējusi. Tātad viņi ir gatavi spļaut akā no kuras pašiem būs vien jādzer. Ja Rēzeknes novadam netiks viņu nodokļi, tad no kurienes novadam būs nauda, ko piešķirt Varakļāniem? Paši savu nelielo ieguldījumu "gudri" pārrakstījuši Madonas, Jēkabpils, Rīgas vai kurā nu tur novadā dzīvo viņu bērni, sēdēs pārējām Rēzeknes novada pašvaldībām uz kakla un vēl pieprasīs, lai viņus atbalsta? Fu, cik maziski un tuvredzīgi.
Irlielāmērāticams
I
ka Šveicē, kuru pārvalda gudri cilvēki, par šo reformu būtu jau sarīkoti pieci tautas nobalsojumi. Referendumi ir labi gan tavaika nolaišanai, gan viedokļa noskaidrošanai. ja tautas viedoklis kādu interesē... .
ltg
l
"...tomēr vietējā folkloras kopa atteikusies uz Jāņiem dziedāt latgaliešu dziesmas." Viens teikums, kas raksturo Madonas virziena aizstājvu vērtības, briedumu un gatavību iesaistīties dialogā.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas