Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Tiesa piespriež vairāk nekā septiņu gadu cietumsodu par divu vīriešu sabraukšanu

Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona tiesa piesprieda septiņu gadu un sešu mēnešu cietumsodu vīrietim, kurš vadīja automašīnu alkohola ietekmē un izraisījis avāriju, kuras rezultātā nomira divi vīrieši.

Kā aģentūru LETA informēja prokuratūras preses pārstāve Kristīne Sutugina, vīrietis bija apsūdzēts par ceļu satiksmes noteikumu pārkāpšanu, vadot transportlīdzekli bez attiecīgās kategorijas transportlīdzekļa tiesībām, atrodoties alkohola ietekmē, kā rezultātā diviem vīriešiem tika nodarīti smagi miesas bojājumi, kas izraisīja viņu nāvi.

Tiesa apsūdzēto personu atzina par vainīgu un sodīja ar brīvības atņemšanu uz septiņiem gadiem un sešiem mēnešiem, atņemot tiesības iegūt transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz pieciem gadiem bez mantas konfiskācijas. Tāpat tiesa nosprieda piedzīt no apsūdzētās personas par labu cietušajai materiālā kaitējuma kompensāciju 1201 eiro apmērā un morālā kaitējuma kompensāciju 30 000 eiro apmērā.

Saskaņā ar lēmumu par personas saukšanu pie kriminālatbildības apsūdzētais pagājušā gada februārī, pārkāpjot ceļu satiksmes noteikumu prasības, atrodoties alkoholisko dzērienu iespaidā ar alkohola koncentrāciju asinīs 0,89 promiles, bez attiecīgās kategorijas transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām vadīja sev piederošu automašīnu, braucot ar to pa Rīgu no Sarkandaugavas puses pilsētas centra virzienā.

Tuvojoties kādam namam, apsūdzētais vadīja automašīnu ar paaugstinātu un apdzīvotās vietās neatļautu braukšanas ātrumu ne mazāku kā 85 kilometri stundā, pirms priekšā braucošās automašīnas apdzīšanas manevra uzsākšanas nepārliecinājās par drošību, uzsākot apdzīšanas manevru un iebraucot pretējā joslā, netika galā ar automašīnas vadīšanu, pieļaujot automašīnas sānslīdi, un ietriecās apgaismes stabā.

Tādējādi apsūdzētais savas automašīnas diviem pasažieriem nodarīja smagus miesas bojājumus, kas izraisīja viņu nāvi.

Rīgas Autotransporta prokuratūras prokurors apsūdzēto personu pie kriminālatbildības sauca pēc Krimināllikuma 260.panta trešās daļas un 262.panta otrās daļas. Apsūdzētais savu vainu viņam celtajās apsūdzībās pēc minētajiem Krimināllikuma pantiem atzina.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiķi aizvien nevar iziet no savas orbītas

Par valsts uzdevumiem ekonomikas sekmēšanā un joprojām milzīgo birokrātijas slogu Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras prezidentu Aigaru Rostovski.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas