Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Valdība Liepājas trīnīšu ģimenei piešķīrusi 8538 eiro pabalstu

"Šogad noteikti var teikt – īpašais trīnīšu gads, jo jau ceturtajā ģimenē sagaidīts brīnums. Trīnīšu vecāki savā ģimenē ir piedzīvojuši trīskāršu laimi, bet vienlaikus tā būs arī trīskārša atbildība," stāsta labklājības ministrs Uldis Augulis. Valsts trīs puisīšu ģimenei piešķīrusi 8538 eiro pabalstu.

Valdība pirmdien, 3.novembrī, atbalstījusi 8538 eiro pabalsta piešķiršanu Liepājā dzimušo trīnīšu ģimenei. Pabalstu piešķir no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem. Trīs puisīši piedzimuši 2014.gada 27.oktobrī Liepājas reģionālajā slimnīcā Inetai Liepiņai.

"Valsts atbalsts sākotnēji ir vienreizējais pabalsts, lai atbalstītu vecākus praktisku jautājumu risināšanai. Tomēr ceru, ka turpināsim piedzīvot šādus brīnumus, kas Latvijai tik ļoti nepieciešami. Ir gandarījums, ka bērnu dzimstība kopumā ir palielinājusies un redzam pozitīvu tendenci. Taču jāturpina iesāktais darbs pie ģimeņu atbalsta sistēmas, kombinējot pabalstus ar pakalpojumu pieejamību, lai atbalstītu jaunās ģimenes un daudzbērnu ģimenes, kā arī sniegtu drošības sajūtu cilvēkiem, kuri plāno ģimenes pieaugumu. Trīs jaundzimušo dēlu vecākiem vēlu izturību un pacietību, audzinot bērnu par labiem cilvēkiem, kuri dzīvos un strādās Latvijā," uzsver Augulis. 

Ģimenēm, kurās piedzimuši trīnīši, tiek sniegts vienreizējs materiālais atbalsts, izmaksājot valsts pabalstu. Vienreizējs pabalsts ģimenēm, kurās piedzimst trīnīši, tiek izmaksāts jau vairāk nekā 10 gadus un pa šiem gadiem pabalsta apmērs ir audzis.

2004. un 2005. gadā pabalsta apmērs bija 3000 latu, 2006. gadā to paaugstināja līdz 5000 latiem, bet kopš 2008.gada pabalsts bija 6000 lati.

Pēdējos gados visvairāk trīnīšu pasaulē nācis 2011.gadā, kad trīnīši piedzima 5 ģimenēs. 2005. gadā trīnīši piedzima četrās ģimenēs, 2006. gadā trīnīši piedzima divās ģimenēs, 2007. gadā vienā ģimenē, 2008.gadā - trijās ģimenēs, 2009.gadā -  vienā ģimenē, 2010.gadā - vienā ģimenē, 2012.gadā – 3 ģimenēs, 2013.gadā – 1 ģimenē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas