Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Veterinārajās klīnikās Latvijā ieviesti drošības pasākumi un ierobežojumi

Lai pastiprinātu veterinārārstu un veterināro klīniku klientu savstarpējo drošību jaunā koronavīrusa pandēmijas apstākļos, veterinārajās klīnikās Latvijā ir ieviesti dažādi drošības pasākumi un ierobežojumi, informēja Latvijas Veterinārārstu biedrības (LVB) valdes priekšsēdētāja Māra Viduža.

Viduža skaidroja, ka veterināro klīniku ieviestie piesardzības pasākumi ir paredzēti, lai veterinārie pakalpojumi būtu droši gan apmeklētājiem, gan veterinārmedicīnas personālam. "Dzīvnieku īpašniekiem ir jāsaprot, ka veterināro klīniku pakalpojumi būs pieejami tikai tik ilgi, kamēr dzīvnieku īpašnieki ievēros veterinārajās klīnikās noteikto kārtību un ierobežojumus. Ja šie noteikumi tiks ignorēti, klīnikas var nākties slēgt, kā tas noticis citviet pasaulē," sacīja LVB vadītāja.

Biedrībā informēja, ka piesardzības pasākumi paredz pierakstu vizītei veterinārajā klīnikā vispirms veikt telefoniski vai elektroniski, nevis klātienē. Pirms vizītes telefoniski jāsazinās ar klīniku, lai izvērtētu iespēju risināt problēmu attālināti. Veterināro klīniku drīkst apmeklēt tikai neatliekamos gadījumos, iepriekš sazinoties telefoniski.

Tāpat veterinārajās klīnikās Latvijā kopā ar dzīvnieku atļauts ierasties un uzturēties tikai vienam pieaugušajam bez elpošanas ceļu saslimšanas pazīmēm. Ierodoties klīnikā, jāgaida savu kārtu ārā un jāseko personāla norādījumiem. Uzgaidāmajā telpā nedrīkst pulcēties un jāaizrāda, ja to dara citi.

Tikmēr pirms ieiešanas izmeklēšanas telpā un pēc iziešanas no tās jādezinficē rokas, kā arī jālūdz iespēju nomazgāt rokas zem tekoša ūdens. Rokas jāmazgā rūpīgi, ilgi. Aizliegts kontaktēties ar veterinārās klīnikas personālu fiziskā kontakta saskarsmē, piemēram, spiežot roku, kā arī jāievēro divu metru distance no jebkuriem citiem cilvēkiem.

Tāpat veterināro klīniku apmeklētāji aicināti neskarties klāt lietām uzgaidāmajā un konsultācijas telpā un norēķināties par pakalpojumiem, lietojot bezkontakta maksājumu karti. Svešus dzīvniekus aizliegts glaudīt un apmeklētāji ir aicināti neļaut to darīt citiem, jo dzīvnieks var būt vīrusa pārnesējs kā jebkura virsma.

LVB atgādināja, ka situācija valstī Covid-19 kontekstā pastāvīgi mainās atkarībā no epidemioloģiskā riska, tāpēc arī klīnikas var noteikt dažādus jaunus ierobežojumus.

"Aicinām dzīvnieku saimniekus atcerēties, ka, pieaugot valstī noteiktajiem kopējiem ierobežojumiem, bez iepriekšēja brīdinājuma var tikt mainīti arī veterināro klīniku darba laiki," brīdināja biedrībā.

Kā ziņots, lai ierobežotu Covid-19 izplatību, no 13.marta līdz 14.aprīlim valstī ir izsludināta ārkārtējā situācija, kuras laikā noteikta virkne ierobežojumu un aizliegumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nesanāca ar Citadeli. Vai sanāks ar Indexo?

Lai gan vēl pirms pāris nedēļām politikas kuluāros ar jaunu joni ticis aktualizēts jautājums par topošās bankas akcionāru reputāciju, kopējais noskaņojums amatpersonām ir atgaiņāties.

Ar likumu garantēs skaidras naudas pieejamību

Valdība otrdien atbalstīja grozījumus Kredītiestāžu likumā, kuru mērķis ir nodrošināt skaidrās naudas pieejamību iedzīvotājiem visā Latvijas teritorijā, nosakot minimālās prasības pakalpojumam, kura r...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas