Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +3 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 8. maijs
Staņislava, Staņislavs, Stefānija

VID ģenerāldirektora konkursā tālāk virza četrus no astoņiem pretendentiem

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektora konkursa trešajai kārtai tiek virzīti četri pretendenti, informē Valsts kanceleja.

Konkursa trešajā kārtā pretendentiem būs jātiekas ar ārējiem ekspertiem - neatkarīgiem personālvadības speciālistiem, kuri vērtēs pretendentu vadības kompetences.

Pēc tam konkursa komisija pieņems lēmumu, kuru pretendentu, vai vairākus, virzīt sarunai ar finanšu ministri Danu Reiznieci-Ozolu (ZZS).

Jau ziņots, ka konkursā uz VID ģenerāldirektora amatu tika saņemti 19 pieteikumi.

14.oktobrī konkursa komisija lēma uz konkursa otro kārtu virzīt astoņus pretendentus.

TV3 raidījums Nekā personīga nedēļas nogalē vēstīja, ka starp astoņiem no 19 atlasītajiem pretendentiem ir cilvēki no auditorfirmas Deloitte, apsardzes uzņēmuma Grifs AG, Latvijas Bankas, bijušais Finanšu policijas pārvaldes direktors Jānis Kalugins un bijusī šīs pašas pārvaldes direktora vietniece Ļubova Švecova.

Finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS) Latvijas Televīzijas raidījumā Rīta Panorāma pauda nožēlu, ka publiskajā telpā jau izskanējuši kandidātu vārdi, kas pieteikušies konkursam, un izteica cerību, ka tas netraucēs komisijai izvērtēt kandidātus.

Šogad jūnija vidū izsludinātais atklātais konkurss uz VID ģenerāldirektora amatu beidzās bez rezultāta, jo komisija pieņēma lēmumu nevienu no pretendentiem nevirzīt uz atlases trešo kārtu vadības kompetenču izvērtēšanai.

Pēc tam Reizniece-Ozola mēģināja dienesta vadītāju atrast neformālās sarunās un izraudzījās Valsts vides dienesta ģenerāldirektori Ingu Koļegovu, kura gan atsauca savu kandidatūru. Kā vēlāk izrādījās, VID izvērtēja Koļegovas administratīvā pārkāpuma lietas materiālus un secināja, ka viņa valsts amatpersonas deklarācijās nav norādījusi pilnīgu un patiesu informāciju par darījumiem lielā apmērā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas