Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Zemā degvielas cena ļauj saglabāt sabiedriskā transporta pakalpojumu apjomu

Ņemot vērā zemo degvielas cenu, ir iespēja saglabāt sabiedriskā transporta pakalpojumu apjomu iepriekšējā līmenī, intervijā aģentūrai LETA skaidroja Autotransporta direkcijas valdes priekšsēdētājs Kristiāns Godiņš. 2015.gads ir pirmais, kad pasažieru pārvadājumu jomā izdevies iekļauties piešķirto dotāciju apjomā.

Kā skaidro Godiņš, degvielas cena ietekmē to, kādas izdevumu pozīcijas valstij nākas papildus segt, ņemot vērā, ka valsts sedz starpību starp ieņēmumiem un izdevumiem. Ja izdevumi mazāki, mazāk jākompensē.

"Pateicoties zemajai degvielas cenai, esam spējīgi saglabāt to pakalpojumu apjomu, kāds ir patlaban. Ja degvielas cena būtu kāpusi vai saglabājusies augstajā līmenī, būtu papildu zaudējumi," uzsver amatpersona.

Pērnais gads esot pirmais gads, kad nozare iekļāvusies dotācijā, kāda tika piešķirta. "Papildu līdzekļi tika prasīti tikai un vienīgi invalīdu bezmaksas pārvadāšanai pilsētās, jo pilsētas, piemēram, Rīgā, tika palielināta braukšanas maksa, kā arī dzelzceļa infrastruktūrai.

Kā ziņots, šajā gadā piešķirtais valsts budžeta finansējums sabiedriskā transporta zaudējumu segšanai un dotācijām palielinājies par 0,11%, salīdzinot ar 2015.gadu, aģentūru LETA informēja Autotransporta direkcijā (ATD).

2016.gadam programmā Sabiedriskais transports ir piešķirti 78,78 miljoni eiro.

Saskaņā ar Sabiedriskā transporta padomes lēmumu piešķirtie valsts budžeta līdzekļi 2016.gadam paredz 23,87 miljonus eiro piešķirt Pasažieru vilcienam zaudējumu par dzelzceļa infrastruktūras izmantošanu segšanai, savukārt zaudējumu, kas radušies pasažieru pārvadājumu pa dzelzceļu rezultātā, kompensēšanai piešķirti 5,3 miljoni eiro.

Tāpat paredzēts, ka pārvadātāju uzņēmumiem, kuri nodrošina pasažieru pārvadājumus ar autobusiem reģionālās nozīmes maršrutos, zaudējumu kompensēšanai piešķirti 29,83 miljoni eiro, bet republikas pilsētu pašvaldībām zaudējumu kompensēšanai pilsētas nozīmes maršrutos, kuriem vairāk nekā 30% no kopējā maršruta garuma ir ārpus pilsētas administratīvās teritorijas, piešķirts viens miljons eiro.

Dotāciju apjoms par noteiktu personu grupu - pirmsskolas vecumu bērnu, bāreņu, bez vecāku gādības palikušo bērnu, personu ar invaliditāti, attiecīgo personu pavadoņu, politiski represēto un nacionālās pretošanās kustības dalībnieku - pārvadāšanu ar 100% atlaidi ir 17,6 miljoni eiro.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas