Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

Zolitūdes traģēdijā iesaistīto rehabilitācijas izdevumu segšanai vēl 84 143 eiro

Ministru kabinets otrdien nolēma no valsts budžeta līdzekļiem neparedzētiem līdzekļiem piešķirt Labklājības ministrijai (LM) 84 143 eiro izdevumu segšanai, kas no šā gada 1.aprīļa līdz 30.jūnijam radušies saistībā ar sociālās rehabilitācijas pakalpojumu sniegšanu Zolitūdes traģēdijā cietušajām un seku novēršanā iesaistītajām personām.

Valdība sākotnēji noteica, ka sociālā rehabilitācija tiek nodrošināta par LM 2014.gadā piešķirtajiem līdzekļiem un, ja nepieciešams, ministrijai līdz 1.maijam un pēc tam līdz 1.augustam jāiesniedz valdībā finansējuma pieprasījums atbilstoši faktiski apmaksāto pakalpojumu apjomam. LM izmantojusi abus noteiktos termiņus finansējuma pieprasījumam, jo secinājusi, ka ir nepieciešamība pēc papildu līdzekļiem.

Pirmo reizi LM lūdza papildu 65 580 eiro izdevumu segšanai, kas radušies saistībā ar sociālās rehabilitācijas pakalpojumu sniegšanu Zolitūdes traģēdijā iesaistītajiem no šā gada 1.janvāra līdz 31.martam. 13.maijā valdība šo finansējumu piešķīra.

Sociālās rehabilitācijas sniegšana traģēdijā cietušajām un seku novēršanā iesaistītajām personām tika sākta 2013.gada 29.novembrī. Kopumā sociālās rehabilitācijas pakalpojumu saņemšanai līdz šā gada 30.jūnijam ir pieteiktas 749 personas, bet pakalpojumu saņēmušas 538 personas.

No līdz šim rehabilitācijai pieteiktajām personām 64 ir traģēdijā cietušās personas, 121 ir traģēdijā cietušo personu tuvinieks, 147 traģēdijā bojā gājušo personu tuvinieki un 417 - seku likvidēšanā un atbalsta sniegšanā iesaistītās personas. Vienas personas rehabilitācija izmaksā aptuveni 343,76 eiro.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pirmdien daudzviet ilgstoši līs

Jaunā nedēļa sāksies ar lietainu un salīdzinoši vēsu laiku, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas