Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Viļņas vadība prasīs drošībniekiem viedokli par Yandex taksometriem

Viļņas mērija vēlas uzzināt Lietuvas Valsts drošības departamenta (VDD) viedokli par to, vai Krievijas taksometru tiešsaistes pakalpojumu operatora Yandex.Taxi darbība Lietuvā nav pretrunā ar valsts drošības interesēm. Lietuvas sabiedriskā televīzija trešdien ziņoja, ka Yandex.Taxi mātesuzņēmums Yandex atzinis, ka pirms septiņiem gadiem nodevis Krievijas specdienestiem ziņas par klientiem, kas atbalsta opozīciju.

"Šodien no rīta runa bija par to, ka parādījusies informācija, un pašvaldība gatavojas vērsties VDD ar pieprasījumu saistībā ar šīs kompānijas darbību Lietuvā," ziņu aģentūrai BNS ceturtdien teica Viļņas mēra vietnieks Lins Kvedaravičs.

Viņš norādīja, ka Yandex.Taxi jau darbojas Latvijā un Igaunijā, un šo valstu specdienesti tā darbībā neesot saskatījuši draudus.

VDD preses sekretāre Aurēlija Katkuviene atteicās atklāt, vai VDD ir informācija, kas radītu šaubas attiecībā uz Yandex. Viņa piebilda, ka par visiem iespējamajiem draudiem, ja tādi būs, tiks informēti valsts vadītāji un attiecīgās iestādes.

Yandex.Taxi sāka darbību Viļņā ceturtdien, ar lietotnes palīdzību Lietuvas galvaspilsētā var izsaukt apmēram 300 taksometrus.

Yandex.Taxi strādā nevis nepastarpināti ar vadītājiem, bet gan sadarbojas tikai ar taksometru firmām un dispečerdienestiem. Izsaukt taksometru iespējams iOS un Android mobilajās lietotnēs. Serviss automātiski nosaka lietotāja atrašanās vietu un nosūta pieprasījumu vistuvāk esošajam vadītājam.

Yandex.Taxi par plānu ieiet Baltijas valstu tirgos paziņoja 2016. gadā. Kopš šā gada marta Yandex.Taxi darbojas Rīgā, bet kopš maija - Tallinā.

Yandex.Taxi sniedz taksometrus izsaukšanas pakalpojumus arī Krievijā, Armēnijā, Azerbaidžānā, Baltkrievijā, Gruzijā,, Kazahstānā, Kirgizstānā, Moldovā, Ukrainā un Uzbekistānā.

Top komentāri

Neslāvs
N
Nekad neizmantoju mūsu tautas vēsturisko ienaidnieku pakalpojumus...
nu
n
okupantu ''popolznovenije'' uz brīvām NATO valstīm jāiznīdē ''na korņu '' .
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievijā nogāzies bumbvedējs Tu-22M3

Krievijā Stavropoles novadā nogāzies Ukrainas spēku notriekts Krievijas tāla darbības rādiusa bumbvedējs Tu-22M3, piektdien pavēstīja Ukrainas un Krievijas amatpersonas.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits