Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +5 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

Volkswagen boss: Emisiju skandāls mums var izmaksāt vēl daudz vairāk

Auto ražotāja Volkswagen vienošanās ar ASV saistībā ar emisijas skandāla noregulēšanu un tam sekojošām sankcijām varētu aizņemt daudz vairāk laika un naudas nekā tika gaidīts, sarunā ar BBC atzinis Volkswagen galva Matiass Millers.

Iespējams, ka ar iepriekš nosauktajiem 6,7 miljardiem eiro, lai segtu izdevumus ASV saistībā ar skandālu, Volkswagen dīzeļdzinēju patiesos izmešu datus falsificējot ar speciālu datorprogrammu, varētu būt nepietiekami. Tomēr precīzi aprēķini pašlaik vēl neesot zināmi. Arī uzņēmuma finanšu rezultāti vēl tiekot precizēti.

Abas puses - Volkswagen un ASV regulatori, pēc kuru paziņojuma kļuva zināms par Volkswagen krāpšanos  - turpinot "konstruktīvu dialogu" un autoražotājs cer, ka emisiju skandāls tiks "iztiesāts godīgi". Millers atzina, ka šī procesa iznākumu gaida "nepacietīgi".

Savukārt secinājumi pēc iekšējās izmeklēšanas Volkswagen koncernā par dīzeļemisiju skandāla izraisītājiem varētu būt zināmi aprīlī.

Kā zināms, visā pasaulē apzināti dati par apmēram 11 miljoniem Volkswagen automašīnu ar dīzeļdzinējiem, kuru patiesie izmešu dati ir falsificēti. Volkswagen visā pasaulē, tostarp Latvijā, organizē pasākumus izmešu regulēšanai. Cik zināms, Latvijā tiem piesakoties kūtri.

Millers BBC arī atzinis, ka šī skandāla kopējo patieso ietekmi uz Volkswagen darbību vēl nemaz nevarot aptvert, taču tā bijusi "smaga kļūda .. Esam zaudējuši daudzus lojālus klientus, un viņu uzticību mums jāatkaro". Tomēr skandāls nekādi neesot paralizējis Volkswagen darbību un lūkojas "nākotnē ar pārliecību".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

ISW: Krievija pulcē grupējumu Harkivas virzienam

Krievija turpina veidot savu ziemeļu grupējumu, kas varētu atkal uzbrukt Ukrainas ziemeļaustrumiem, tostarp Harkivai, tomēr Krievijai pagaidām nav spēku pilsētas sagrābšanai, uzskata ASV Kara studi...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits