Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

EK: Ekonomikas atveseļošanās joprojām ir nestabila

Ekonomikas atveseļošanās, kas sākās pagājušajā pavasarī, joprojām ir nestabila, un turpmākās nodarbinātības attīstības tendences joprojām ir neskaidras, norādīts jaunākajā Eiropas Komisijas (EK) ceturkšņa pārskatā par nodarbinātību un sociālo situāciju.

Pārskatā uzmanība pievērsta arī atšķirībām starp dalībvalstīm ienākumu nevienlīdzības ziņā un uzsvērts, cik svarīgi pastāvīgi mūža garumā ieguldīt prasmēs, lai uzlabotu darba ņēmēju nodarbināmību.

Eiropas Savienības (ES) nodarbinātības, sociālo lietu un integrācijas komisārs Lāslo Andors uzsvēra, ka nesenās tendences norāda, ka ekonomikas atveseļošanās joprojām ir nestabila un ka uzlabojumi joprojām ir vāji.

"Izaugsme ir, bet mums ir jāgādā, lai tā būtu ilgtspējīga. Mums ir jāturpina savi pūliņi, lai atbalstītu makroekonomikas un nodarbinātības atjaunošanos ES," sacīja Andors.

Kopš pagājušā gada vidus nodarbinātība ir turpinājusi augt lielākajā daļā nozaru. Nostrādāto stundu skaits ir pieaudzis, un pirmo reizi kopš 2011.gada vērojams neliels pieaugums pilnas slodzes līgumu skaitā un uzlabojusies jauniešu situācija. Tomēr daudzas no jaunizveidotajām darbavietām ir nepilnas slodzes vai pagaidu darbavietas.

Bezdarbs joprojām saglabājas tuvu vēsturiski maksimālajam līmenim. Ilgtermiņa bezdarbs ir nozīmīga un arvien pieaugoša kopējā bezdarba daļa - gandrīz 13 miljoni cilvēku meklē darbu ilgāk par vienu gadu, turklāt trešdaļa bezdarbnieku ir bez darba vairāk nekā divus gadus.

EK gan norādījusi, ka uzlabojusies jauniešu situācija, jo lielākajā daļā dalībvalstu būtiski samazināts viņu bezdarba līmenis. Tomēr jauniešu bezdarbs joprojām ir ļoti augsts tādās valstīs kā Grieķija un Spānija. Gandrīz puse nodarbināto jauniešu veic pagaidu darbu, un gandrīz ceturtā daļa strādā nepilnu darba laiku. Dalībvalstīm jādubulto savi pūliņi, lai garantija jauniešiem darbotos praksē, un jādrošina katram jaunietim atbalsts tā, lai viņš atrastu pienācīgu darbu vai apmācību, iegūtu pieredzi un zināšanas, kas ļautu viņam atrast darbu nākotnē, uzskata EK.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits