Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +19 °C
Daļēji saulains
Ceturtdiena, 19. septembris
Verners, Muntis

EP deputāte: Rietumvalstīm jādod tiesības ukraiņiem izmantot piegādātos ieročus, lai iznīcinātu mērķus Krievijā

Rietumvalstīm jādod tiesības ukraiņiem izmantot piegādātos ieročus, lai iznīcinātu mērķus Krievijā, Eiropas Parlamenta (EP) debatēs par Eiropas Savienības (ES) militāro un finansiālo atbalstu Ukrainai paudusi EP deputāte Sandra Kalniete (JV).

Kamēr Rietumu sabiedrotie vilcinās dot atļauju Ukrainai izmantot to piegādātos ieročus triecieniem Krievijas teritorijā mērķiem, no kuriem Krievija uzbrūk Ukrainai, tikmēr ukraiņi ir spiesti cīnīties pret agresoru ar uz muguras sasietām rokām, situāciju vērtējusi Kalniete.

EP deputāte uzsver, ka katru dienu no tāliem Krievijas poligoniem gaisā ceļas iznīcinātāji un droni. "Kremlis tos raida uz Ukrainu, lai tur grautu enerģijas infrastruktūru un nogalinātu iedzīvotājus. Mēs zinām, ka ukraiņus gaida otrā ziema bez siltuma un gaismas, taču mēs nedarām pietiekami, lai novērstu dronu un raķešu uzlidojumus."

Kalniete uzskata, ka Rietumvalstu sabiedroto vilcināšanās nav uzvaras stratēģija. Viņu tracinot tas, ka sabiedroto valstu vadītāji savu aizliegumu pamato ar bailēm no eskalācijas.

Deputāte uzrunā EP atkārtoti aicināja Rietumvalstu vadītājus apzināties, ka uzvaras stratēģija ir rīkoties apņēmīgi un drosmīgi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits