Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +14 °C
Viegls lietus
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Kemerons pirmajā vizītē ārlietu ministra amatā Kijivā pauž atbalstu Ukrainai

Apvienotās Karalistes jaunais ārlietu ministrs, bijušais britu premjerministrs Deivids Kemerons savā pirmajā ārvalstu vizītē jaunajā amatā viesojies Ukrainā, kur apsolījis, ka Lielbritānija turpinās, cik ilgi vien nepieciešams, sniegt visu iespējamo atbalstu Ukrainai tās karā pret Krievijas iebrucējiem, vēsta BBC.

D. Kemerons stājās ārlietu ministra amatā pēc britu premjerministra Riši Sunaka pirmdien veiktajām izmaiņām valdībā, kuru rezultātā līdzšinējais ārlietu ministrs Džeimss Kleverlijs kļuva par iekšlietu ministru.

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis, vakar uzņemot D. Kemeronu Kijivā, pauda pateicību Apvienotajai Karalistei par nerimstošo atbalstu Ukrainai un par Ukrainas no kara bēgošo pilsoņu uzņemšanu, kā arī prieku par to, ka D. Kemerons ieradies Ukrainā. "Tas ir ļoti svarīgi, īpaši tagad, kad pasaules uzmanība pievērsta ne tikai situācijai Ukrainas kaujaslaukos. Šīs uzmanības sadalīšana tiešām nepalīdz," teica Ukrainas prezidents, atsaucoties uz Tuvajos Austrumos notiekošo. V. Zelenskis īpaši pateicās Lielbritānijai par tālas darbības rādiusa ieroču piegādēm, kas ļauj efektīvāk aizstāvēties.

Video, ko V. Zelenskis ievietojis sociālajos medijos, dzirdams D. Kemerona teiktais, ka viņš gribējis, lai tieši šī būtu viņa pirmā vizīte amatā. "Es vēlētos ar ierašanos šeit pateikt, ka mēs turpināsim sniegt jums morālu atbalstu, diplomātisku atbalstu, ekonomisku atbalstu un pāri visam militāru atbalstu, kas jums nepieciešams ne tikai šajā gadā un nākamajā gadā, bet tik ilgi, cik vajadzēs," teica britu ministrs. Viņš arī piebilda, ka viņam ir bijušas atsevišķas domstarpības ar Borisu Džonsonu, ko viņš pazīst 40 gadu, taču B. Džonsona atbalsts Ukrainai esot bijis labākais, ko viņš un viņa valdība izdarījusi.

Pēc tikšanās ar V. Zelenski D. Kemerons paziņoja: "Tuvojoties ziemai, mēs turpinām būt kopā ar ukraiņiem, viņiem pretojoties Putina nelikumīgajam iebrukumam. Pēdējos trīs mēnešos viņi ir atsvieduši Krieviju atpakaļ Melnajā jūrā un atvēruši Ukrainas ekonomikai un globālajām pārtikas piegādēm vitālus kuģošanas ceļus."

Ukrainas premjerministrs Deniss Šmihaļs pēc tikšanās ar D. Kemeronu paziņoja, ka īpaša uzmanība sarunās veltīta iesaldēto Krievijas aktīvu konfiskācijai un izmantošanai Ukrainas atjaunošanas vajadzībām, vēsta InterfaxUkraina.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits