Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Kijiva: Runas par iestāšanos NATO apmaiņā pret teritoriālu piekāpšanos ir nepieņemamas

Runas par Ukrainas iestāšanos NATO apmaiņā pret atteikšanos no Ukrainas teritorijas daļas ir pilnīgi nepieņemamas, paziņoja Ukrainas Ārlietu ministrijas pārstāvis Olehs Ņikolenko, komentējot NATO ģenerālsekretāra aparāta vadītāja izteikumus.

"Vienmēr esam vadījušies pēc tā, ka alianse tāpat kā Ukraina ar teritorijām netirgojas. NATO amatpersonu apzināta vai neapzināta piedalīšanās naratīva veidošanā par iespēju, ka Ukraina atteiksies no savām teritorijām, nāk par labu Krievijai," sociālajā tīklā "Facebook" skaidroja amatpersona.

"Tā vietā eiroatlantiskās drošības interesēs ir spriest par Ukrainas uzvaras un pilnvērtīgas NATO dalības paātrināšanas ceļiem," norādīja Ņikolenko.

Iepriekš tika ziņots, ka Norvēģijā publisku diskusiju gaitā alianses ģenerālsekretāra aparāta vadītājs Stīans Jensens pieļāva, ka Ukraina varētu kļūt par NATO dalībvalsti, gadījumā ja tā atsakās no savas teritorijas daļas, tomēr uzsvēra, ka galīgais lēmums ir jāpieņem Kijivai.

"Es nesaku, ka tam ir jābūt tieši tā. Bet tas var būt iespējams risinājums," Norvēģijas izdevums VG citē Jensena teikto.

"Krievijai ir milzīgas militārās grūtības, un šķiet nereāli, ka tā spēs sagrābt jaunas teritorijas. Šobrīd runa drīzāk ir par to, ka Ukraina spēs sev atgūt," sacīja Jensens.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits