Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Lavrovs Lietuvu nosauc par rusofobiskāko NATO valsti

Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs intervijā zviedru laikrakstam Dagens Nuheter, runājot par NATO militārās infrastruktūras pietuvināšanu Krievijai, norādījis arī, ka rusofobiskāka NATO dalībvalsts ir Lietuva, ziņo portāls newsru.com.

Lavrovs intervijā paudis, ka Lietuva piespiež pārējo NATO, "izmantojot vienprātības principus, iet pat izteikti antikrievisku ceļu". Viņš norādījis, ka tam nav nekāda sakara ar krievvalodīgajiem Lietuvā, jo, kad 90.gados Latvijā un Igaunijā izveidojās lielas nepilsoņu kopienas, Lietuvā visi saņēma pilsonību un Krievijai "vispār nekādu jautājumu nebija", savukārt ar Latviju un Igauniju viss esot veikts diplomātiskā ceļā.

Krievijai bijuši plāni, kā sadarboties ar Lietuvu, veidot tranzīta ceļu un Kaļiņingradu, bet tagad "Lietuva izrādījusies pati rusfobiskākā NATO dalībvalsts".

Intervijā Lavrovs arī kritizēja NATO militārā bruņojuma izvietošanu Krievijas tuvumā. "Mums visu laiku sacīja, ka NATO nav nekādu plānu apdraudēt Krievijas drošību," sacīja Lavrovs, uzdodot retorisku jautājumu, ja nav nekādu plānu, tad kāpēc infrastruktūra tiekot izvietota pie Krievijas "durvju sliekšņa".  Viņaprāt Krievijai jārīkojas pamatojoties uz to, ko tā redz, nevis ko tai saka. 

Tāpat intervijā Krievijas ārlietu ministrs brīdināja, ka valsts rīkosies, ja Zviedrijā parādīsies NATO militārā infrastruktūra. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits