Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns
Ilustratīvs attēls

PVD pārbaudīs Latvijā tirgoto produktu sastāva atbilstību analoģiskiem produktiem citviet ES

Zemkopības ministrs Jānis Dūklavs (ZZS) uzdevis Pārtikas un veterinārajam dienestam (PVD) izanalizēt vairāku Latvijā tirgoto ārvalstīs ražoto pārtikas produktu sastāvu un noteikt, vai šie produkti ir identiski analoģiskiem viena zīmola identiskā iepakojumā citās Eiropas Savienības (ES) valstīs tirgotajiem produktiem, aģentūra LETA uzzināja Zemkopības ministrijā (ZM).

Pārtikas produktu sastāva atbilstību analoģiskām citās valstīs tirgotām pārtikas precēm nepieciešams pārbaudīt saistībā ar Eiropas Komisijas (EK) prezidenta Žana Kloda Junkera 13.septembrī sacīto, ka dažās Eiropas daļās cilvēkiem tiek pārdoti zemākas kvalitātes pārtikas produkti nekā citās valstīs, lai gan iepakojums un zīmols ir identiski.

"Nav pieņemami, ja viena zīmola produkti dažādās ES valstīs tiek tirgoti atšķirīgā kvalitātē. Ja EK prezidenta teiktais par zemākas kvalitātes pārtikas pārdošanu atsevišķās ES valstīs, tajā skaitā arī Latvijā, atbilst patiesībai, tad es rosināšu izmaiņas ES normatīvajos dokumentos, kas aizliegtu pārtikas ražošanas uzņēmumiem ražot viena zīmola pārtikas produktus ar atšķirīgu sastāvu," sacīja Dūklavs.

Zemkopības ministrs arī norādīja, ka Latvijas iedzīvotājiem ir tiesības zināt, kuri ārvalstu pārtikas ražošanas uzņēmumi piekopj negodīgu komercpraksi.

Jau ziņots, ka EK prezidents Žans Klods Junkers 13.septembrī ikgadējā runā par stāvokli ES paziņojis, ka Centrālās un Austrumeiropas valstīs pārdotajiem produktiem dažkārt ir zemākas kvalitātes sastāvdaļas nekā šiem pašiem produktiem Rietumeiropas valstīs, lai gan kvalitātes standartiem jābūt vienādiem visā ES.

EK prezidents arī uzsvēra, ka nepieļaus, ka dažās Eiropas daļās cilvēkiem tiek pārdoti zemākas kvalitātes pārtikas produkti nekā citās valstīs, lai gan iepakojums un zīmols ir identiski. Tāpēc jāpiešķir dalībvalstu iestādēm lielākas pilnvaras izskaust nelikumīgu rīcību, ja tāda ir.

Top komentāri

Negribas ticēt,
N
ka šai akcijai būs rezultāti, jo liela daļu ražotāju ir pielāgojušies tādam ražošanas ciklam, ka Latvijā var realizēt jebkādas samazgas. Man būtu neskaitāmi piemēri ko teikt, teikšu tikai vienu - kafijas pupiņām būtu jābūt spožām, aromātiskām, standarta lielumam un noteiktai grauzdēšanas pakāpei atbilstošas. Bet IR - BLĀVAS, SADEGUŠAS, MAZAS (tātad - kancerogēnas), SLIKTI SMIRDOŠAS. Topā ir Merild, bet arī Paulig ir kļuvusi nebaudāma (vēl pirms 15 gadiem Paulig pupiņas bija IZCILAS, bet saprata, ka Latvija ir viena liela atkritumu izgāztuve), kaut cik lietojamas ir Jacob. Pats personīgi pasūtu no Vācijas Lavazza vai Dalmayer par 8-9 eiro kg. Pasūtot vairākus kg, sūtīšanas cena -11 eiro atmaksājas.
ļuļa
ļ
dūklavs jej bogu ir idiots. nerunājot par to, ka pilnīgi visi zin, ka kaut vai tas pats veļas pulveris vācijā ir pilnīgi cits kā latvijā, ir veikti neskaitāmi salīdzinājumi jau citās austrumeiropas valstīs. lai paprasa kaut tiem pašiem slovākiem rezultātus, viņi pirms nepilna gada par šito skandalējās. bet pamuļķa dūklavs jau nezin, ko un kā pēta citas eiropas valstis, viņam nav laika ne presi lasīt, ne ar kolēģiem runāt. un nevar jau arī parunāt, jo nezin nevienu valodu, atskaitot krievu, kas bija jāzin, lai iestātos kompartijā.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits