Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

Krievija samazinās gāzes cenu Ukrainai; iegādāsies Ukrainas obligācijas

Krievija un Ukraina vienojušās par Ukrainai piegādājamās gāzes cenas samazināšanu, paziņojis Krievijas prezidents Vladimirs Putins pēc Kremlī notikušās tikšanās ar savu Ukrainas kolēģi Viktoru Janukoviču.

Tāpat Putins paziņoja, ka Krievija Ukrainas valdības vērtspapīros investēs 15 miljardus ASV dolāru.

Tajā pat laikā Putins uzsvēra, ka ar Janukoviču netika runāts par Muitas savienību.

"Ņemot vērā Ukrainas ekonomikas problēmas, kas ir saistītas, kā es uzskatu, zināmā mērā ar pasaules ekonomisko krīzi, ar mērķi atbalstīt Ukrainas budžetu Krievijas valdība ir pieņēmusi lēmumu izvietot Ukrainas valdības vērtspapīros daļu savu rezervju no Nacionālās labklājības fonda 15 miljardu dolāru apjomā," pēc Krievijas un Ukrainas starpvaldību komisijas sēdes preses konferencē sacīja Putins.

Šī summa tiks novirzīta, lai 2013. un 2014.gadā iegādātos Ukrainas suverēnās eiroobligācijas, sacīja Krievijas finanšu ministrs Antons Siluanovs.

Putins arī sacīja, ka Krievijas gāzes rūpniecības gigants Gazprom pārdos Ukrainai gāzi par centu 268,5 dolāri par 1000 kubikmetriem, kas ir ievērojami mazāk nekā Ukrainas patlaban maksātie aptuveni 400 dolāri.

Putins īpaši uzsvēra, ka puses nav spriedušas par Ukrainas dalību Krievijas vadītajā Muitas savienībā.

"Es gribētu visus nomierināt - šodien mēs nepavisam neesam diskutējuši par Ukrainas pievienošanos Muitas savienībai," sacīja Putins.

Krievijas prezidents preses konferencē paziņoja, ka ir parakstīts papildinājums Gazprom un Naftogaz Ukraini līgumam, kas paredz Krievijas Ukrainai piegādātās gāzes cenas samazinājumu.

Tas esot pagaidu risinājums, bet Maskava esot gatava iet pretī Kijevai gāzes jautājumā.

"Krievija ir gatava arī turpmāk iet pretī mūsu partneriem, bet mums priekšā ir uzdevums - izstrādāt tiešām efektīvu un ilgtermiņa mijiedarbības shēmu, pāriet no pastāvīgām diskusijām par cenu uz pragmātisku kooperāciju gan attiecībā uz gāzes piegādēm Ukrainai, gan attiecībā uz uzticamu tranzītu," sacīja Putins.

Ukrainas vicepremjers Jurijs Boiko paziņojis, ka cena 268,5 dolāri par 1000 kubikmetriem tiks saglabāta līdz līguma beigām 2019.gadā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

ISW: Krievija pulcē grupējumu Harkivas virzienam

Krievija turpina veidot savu ziemeļu grupējumu, kas varētu atkal uzbrukt Ukrainas ziemeļaustrumiem, tostarp Harkivai, tomēr Krievijai pagaidām nav spēku pilsētas sagrābšanai, uzskata ASV Kara studi...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits