Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +27 °C
Skaidrs
Piektdiena, 28. jūnijs
Kitija, Viesturs, Viestards

Būt zinošam, pazīt un izprast savu slimību

Mums visbiežāk bail no tā, ko nezinām un nesaprotam, tāpēc bieži vien cilvēks, jūtoties slikti, nemaz neiet pie ārsta, bet cer, ka varbūt nav nekā nopietna, gan jau slimība pāries pati… Taču, lai veiksmīgi atveseļotos, ir svarīgi savlaicīgi meklēt mediķu palīdzību, būt informētam gan par saslimšanas gaitu, ārstēšanas metodēm, gan gūt psiholoģisko atbalstu, tāpēc artrīta slimnieku un viņu tuvinieku ērtībai izveidota interneta vietne www.

artrits.lv. Tā satur praktisku informāciju, kas pārskatāmā veidā ātri ļauj atrast atbildes uz būtiskākajiem jautājumiem un vienlaikus rada sajūtu, ka slimnieks ar savām problēmām nav viens un bezpalīdzīgs. Vietnē pieejama sadaļa arī ārstiem, piedāvājot aktuālu informāciju arī viņiem.

Artrits.lv palīdz iegūt informāciju par to, kas ir šī saslimšana, kā to atpazīt un kā tā ietekmē slimnieku dzīvi. Biežāk uzdoto jautājumu sadaļā varam uzzināt, ka artrīts var skart jebkura vecuma cilvēkus. Visizplatītākās artrīta formas ir osteoartrīts un reimatoīdais artrīts, taču nav retums arī ankilizējošs spondilīts - mugurkaula locītavu iekaisums, kas rada skriemeļu saplūšanu. Diemžēl no artrīta nav pasargāti arī bērni un jaunieši vecumā līdz 16 gadiem, viņus var piemeklēt juvenilais artrīts. Viens no artrīta paveidiem ir arī podagra - vielu maiņas procesu izraisīta locītavu slimība, kas visbiežāk parādās mazajās locītavās, īpaši kājas īkšķī. Artrits.lv atrodama informācija arī par citām reimatoloģiskajām saslimšanām: Behtereva slimību jeb ankilizējošu spondilītu, psoriātisku artrītu, infekciozo artrītu, reaktīvo artrītu u.c.

Viens no biežāk uzdotajiem jautājumiem ir arī vēlme uzzināt, kādos apstākļos ir lielāks risks saslimt ar artrītu un pie kāda speciālista jāvēršas. Atbildes vietnē Artrits.lv ir konstruktīvas un viegli uztveramas, un vietnes apmeklētāji īpašā sadaļā var arī ziņot par lietoto medikamentu blakusparādībām. Ar medikamentu lietošanu saistīto blakņu uzraudzība ir ļoti būtiska, lai panāktu maksimāli drošu zāļu lietošanu. Pateicoties ārstu un pacientu ziņojumiem, iespējams iegūt šo būtisko informāciju un samazināt ar zāļu lietošanu saistīto risku.

Tāpat Artrits.lv skaidro ārstēšanas terapijas nozīmīgumu un medikamentu specifiku. Vietnē atrodami ieteikumi artrīta pacientu dzīvesveidam, uzturam un vizuālie, kā arī aprakstošie materiāli vingrojumu veikšanai. Ir arī saites uz citām saistītām interneta lapām, padomi, kur meklēt attiecīgos speciālistus - ne tikai reimatologus, bet arī citus ar artrīta ārstēšanu saistītus profesionāļus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Seši tūristi miruši Grieķijas rekordkarstumā

Jau seši tūristi zaudējuši dzīvību šomēnes, dodoties pārgājienos Grieķijā, neskatoties uz varasiestāžu brīdinājumiem būt īpaši uzmanīgiem valsti piemeklējušā karstuma viļņa laikā, vēsta Deutsche Wel...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?