Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Garais dimants

Kaut arī pēc 2022. gada datiem Latvijā ir piektās augumā raženākās sievietes pasaulē, jau ilgāku laiku saskaramies ar problēmām atrast garas pludmales volejbolistes. Šī iemesla dēļ lielas cerības nākotnē tiek liktas uz Līvu Ēberi, kura 14 gadu vecumā jau izstiepusies līdz 1,80 metriem. Talantīgā sportiste uzskata, ka, lai sportotu, galvenais gūt motivāciju, un viņai ar to problēmu nav. Tālāk stāsta pati jaunā pludmales volejboliste!

"Iesākumā nodarbojos ar vieglatlētiku, kur lēcu augstlēkšanu un skrēju sprintu. Tomēr mana tēta hobijs ir volejbols, un šis sporta veids ievilka arī mani – tagad ar to nodarbojos jau piekto gadu, spēlējot gan klasisko, gan arī pludmales volejbolu. Ikdienā trenējos Rīgas Volejbola skolā pie treneriem Pāvela Seļivanova un Andreja Odinokova. Zāles volejbols dod labu bāzi un pieredzi pludmalei – tur priekšā nāk spēcīgi bloki, un tas liek uzlabot tehniku. Tā kā pludmales volejbolā vienā komandā ir tikai divi cilvēki, nepieciešama laba fiziskā sagatavotība.

Trenējos katru dienu, vasarā arī divreiz dienā. To ne vienmēr ir viegli apvienot ar skolu, neesmu teicamniece, bet daru visu, kas manos spēkos. Manas spēcīgākās īpašības volejbolā ir prāts un ātrums, labi uztveru spēli. Palīdz arī tas, ka esmu kreile.

Šobrīd esmu 1,80 metru gara un gribētu izaugt vēl piecus centimetrus – tas volejbolam būtu perfekti. Arī mani vecāki ir augumā diezgan raženi, tāpēc esmu droša, ka vēl augšu. Garas meitenes volejbolā var gan uzlikt spēcīgu bloku, gan uzbrukt pāri blokam. Tomēr ar augumu vien nepietiks, jābūt arī ātrumam, jo, ja esi garš, bet lēnīgs, pludmales volejbolā daudz vajadzēs paļauties uz pārinieku. Bet, lai labi spēlētu, vissvarīgākā ir galva.

Iespēja piedalīties Pasaules tūres Elite 16 posmā Jūrmalā ir mans līdz šim nozīmīgākais notikums karjerā – vēl pat īsti neesmu aptvērusi, ka spēlēju pasaules mērogā. Esmu tiešām lepna par sevi. Šo maču izbaudīju, un tas deva ļoti lielu motivāciju šādās sacensībās kādreiz atgriezties.

Lai nodarbotos ar sportu, galvenais – atrast motivāciju un gribasspēku, ja tas ir, viss aizies. Man ir gan motivācija, gan gribasspēks, tāpat mani motivē vecāki. Jā, gadās, ka, trenējoties ar vājāka līmeņa spēlētājām, ir nedaudz grūtāk saņemties, bet tādos brīžos vienkārši jāsaprot, ka jāturpina strādāt sevis dēļ. Šobrīd volejbolam veltu visu savu dzīvi – man ir tikai skola un volejbols.

Mans un manas šīs sezonas pārinieces Anetes Namiķes pirmais mērķis ir kļūt par Latvijas otro labāko pāri aiz Tīnas Graudiņas un Anastasijas Kravčenokas. Mans otrs šīs sezonas mērķis ir aizbraukt uz septembra sākumā gaidāmo Eiropas U18 čempionātu un tajā labi nostartēt. Savukārt super mērķis ir aizbraukt uz olimpiskajām spēlēm."

Rakstu lasiet arī žurnāla Sporta Avīze jūlija numurā! Ja vēlaties žurnāla saturu turpmāk lasīt drukātā formātā, to iespējams abonēt ŠEIT!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vēlme pēc piedzīvojuma

Kaut arī visi viņi pat nav bijuši Porto pilsētā, ducis Latvijas spēlētāju šosezon veidoja vēsturē pirmās Portugāles hokeja komandas Porto kodolu, sacenšoties Spānijas čempionātā. Šis piedzīvojums a...

Intervijas

Vairāk Intervijas


Portrets

Vairāk Portrets


Tuvplānā

Vairāk Tuvplānā