Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Gribasspēka pārbaudījums

Pērn izcīnījusi otro vietu Baltijas čempionātā, Marta Gustiņa (11) ir viena no daudzsološākajām jaunās paaudzes Latvijas triatlonistēm. Kaut gan viņas sporta klubs jau pirms diviem gadiem beidza pastāvēt, pateicoties milzīgam gribasspēkam, sportiste turpina trenēties un izbauda, ka var apvienot trīs tik dažādas disciplīnas.

Pirmā startēt triatlonā sāka mana lielā māsa un, maza būdama, arī es vēlējos to pamēģināt. Sāku ar simbolisko bērnu distanci, kurā skrien pa ūdeni, brauc ar velosipēdu un nobeigumā skrien, bet septiņu gadu vecumā veicu arī savu pirmo triatlonu, izcīnot uzvaru deviņgadīgo grupā.

Mana mīļākā disciplīna ir peldēšana, bet dažreiz piedalos arī vieglatlētikas un riteņbraukšanas sacensībās. Ļoti patīk, ka triatlonā nav vienveidīgi treniņi – ja kādreiz negribas skriet, to var aizstāt ar riteņbraukšanu vai peldēšanu. 

Neesmu komandas cilvēks. Jau no mazotnes man paticis sacensties vienai pašai, kad nevajag paļauties uz citiem. Labam triatlonistam jābūt ļoti mērķtiecīgam, jo trenēties visās trijās disciplīnās nav nemaz tik vienkārši, vajadzīgs liels gribasspēks. Pēc dabas esmu diezgan ietiepīga, tas man daudz kur palīdzējis sasniegt savus mērķus

Pie sava pirmā trenera Kārļa Kalniņa vispirms sāku nodarboties ar peldēšanu, un vēlāk viņš piedāvāja pamēģināt arī triatlonu. Treniņi pie viņa bija interesanti un dažādi, viņš māk bērnus iesaistīt sportā. Pirms diviem gadiem Dobeles triatlona klubs pārtrauca darbību, tomēr, pateicoties maniem vecākiem, treniņus turpinu. Peldēšanas treniņi man ir katru dienu, bet trīs reizes nedēļā trenējos skriešanā un fiziskajā sagatavotībā. To nav problēmu apvienot ar skolu, svarīgākais brīvajos brīžos labi atpūsties.

Stiprākās puses man ir peldēšana un skriešana, bet uzlabot vajag velo un tranzītzonu, kurā iespējams zaudēt ļoti vērtīgās sekundes. Triatlonā svarīgākā ir izturība, lai visus trīs sporta veidus spētu veikt līdz galam.

Līdz šim lielākie mani panākumi ir otrā vieta Latvijas čempionātā peldēšanā un arī otrā vieta Baltijas triatlona čempionātā. Tāpat esmu uzvarējusi Latvijas kausa posmā triatlonā. Nākotnē vēlos veiksmīgi startēt Eiropas līmeņa triatlona sacensībās un iekļūt Latvijas peldēšanas izlasē. Ārpus triatlona man patīk dzīvnieki, izjādes ar zirgiem, snovbords, veikbords, vizināties ar kvadriciklu un dažreiz arī mierīgi pasupot. 

Rakstu lasiet arī žurnāla Sporta Avīze jūlija numurā! Žurnāla saturu gan drukātā, gan digitālā formātā iespējams abonēt mūsu jaunajā mājaslapā ŠEIT!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vēlme pēc piedzīvojuma

Kaut arī visi viņi pat nav bijuši Porto pilsētā, ducis Latvijas spēlētāju šosezon veidoja vēsturē pirmās Portugāles hokeja komandas Porto kodolu, sacenšoties Spānijas čempionātā. Šis piedzīvojums a...

Intervijas

Vairāk Intervijas


Portrets

Vairāk Portrets


Tuvplānā

Vairāk Tuvplānā