Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Triju disciplīnu šarms

Divpadsmit gadu vecā dobelniece Beate Jansone šogad kļuvusi par valsts vicečempioni vieglatlētikā 2000 metru distancē U-14 vecuma grupā, tāpat viņa sasniedz augstvērtīgus rezultātus peldēšanā, bet nesen vienas stundas skrējienā savā dzimtajā pilsētā spēja veikt 14 kilometru. Tomēr Beates lielā mīlestība ir triatlons - sporta veids, kurā apvienotas uzreiz trīs disciplīnas. Stāsta viņa pati!

Četru gadu vecumā sāku nodarboties ar peldēšanu, bet, kad man bija seši gadi, treneris piedāvāja pamēģināt triatlonu. Manas pirmās lielās sacensības bija Rīgas triatlons, kur septiņos gados izcīnīju otro vietu deviņgadnieču grupā. Tas deva neaprakstāmas izjūtas. Vēlāk sāku nodarboties arī ar vieglatlētiku un joprojām abus sporta veidus apvienoju, jo es mīlu sportu. 

Peldēšanas treniņi šobrīd man ir katru dienu, un tajos nopeldu aptuveni 3–4 kilometrus. Tāpat četras reizes nedēļā ir sausie treniņi. Nekavēju nevienu treniņu, kaut rīti, kad peldēšana sākas jau pulksten 6.30, ir grūti. Sākumā peldēšanas treneris man neļāva nākt uz rīta peldēšanu, jo tad peld vecāki bērni, bet nācu tik un tā. Tā kā baseins atrodas manā skolā, pēc agrajiem treniņiem nav tālu jāiet.  

Pavasarī un vasarā peldam ārā un uz šiem treniņiem braucam ar riteņiem. Mans rekords ir 40 nobrauktu kilometru vienā treniņā. Mums ir pats labākais treneris – viņš māk aizraut. Mēs visi trenējamies daudz, un tāpēc arī Dobelei ir tik daudz labu rezultātu triatlonā.

Ja es būtu vieglatlēte, noteikti nodarbotos ar daudzcīņu. Ikdienā sportā īpaši sekoju līdzi Laurai Ikauniecei un dobelniekam Emīlam Liepiņam. Brīvajā laikā ziemā man patīk braukt ar kalnu slēpēm, bet vasarā – ar skrituļslidām. Ļoti svarīgi ir starp skolu un treniņiem pienācīgi atpūsties, savukārt spēlītes telefonā spēlēju tikai patiešām brīvos brīžos, piemēram, kad jāgaida kādas nodarbības sākums.

Triatlons ir interesants ar to, ka tajā apvienotas trīs disciplīnas. Manas mīļākās disciplīnas ir skriešana un riteņbraukšana, tomēr jāprot visas trīs. Tāpat uzmanīgam jābūt maiņas zonā, kur viegli var tikt pie soda sekundēm. Ja zaudēju laiku peldēšanā, to parasti atvinnēju riteņbraukšanā un skriešanā. 

Mani līdz šim lielākie panākumi triatlonā ir uzvaras sacensībās Slovākijā un Rumānijā. Tāpat esmu bijusi labākā Latvijas čempionātā un Baltijas čempionātā. Visgrūtāk man parasti klājas sacensībās Igaunijā, jo tur manā vecuma grupā ir ļoti spēcīga konkurence. Vēlos turpināt progresēt visās trijās disciplīnās, katrā no tām iekļūt labāko sešniekā Latvijā un piedalīties arvien augstāka līmeņa sacensībās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zinātāji zina vislabāk

Latvijas spožākajiem prātiem sportā reizi divās nedēļās ir svētku diena, jo notiek Sporta viktorīnas spēle, kurā viņiem tiek dota iespēja pārbaudīt savas spējas un uzzināt ko jaunu. Šī gada 2. februār...

Intervijas

Vairāk Intervijas


Portrets

Vairāk Portrets


Tuvplānā

Vairāk Tuvplānā