Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Mavericks jaunais stūrmanis Kids: Porziņģis ir lieliski piemērots Dončiča spēlei

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis ir lieliski piemērots slovēņa Lukas Dončiča spēles stilam, ceturtdien preses konferencē teica Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienības Dalasas Mavericks jaunais galvenais treneris Džeisons Kids.

Jau ziņots, ka jūnija izskaņā "Mavericks" parakstīja līgumu ar galveno treneri Kidu, kurš amatā nomainīja komandā 13 gadus strādājušo Riku Kārlailu.

Ceturtdien "Mavericks" medijus iepazīstināja ar komandas jauno galveno treneri Kidu un ģenerālmenedžeri Niko Herisonu. Kids preses konferencē slavēja gan Dončiču, gan Porziņģi, norādot, ka kluba rīcībā ir divas līgas zvaigznes, kas var lieliski sadarboties viena ar otru.

"Domāju, ka viņš [Porziņģis] ir patīkami satraukts. Nešaubos, ka Porziņģis ir gatavs darbam. Jūs redzēsiet pavisam citu KP [Porziņģi]," uzsvēra Kids. "Šī Kristapam ir lieliska vasara, jo nav jādziedē savainojumi."

"Esmu pārliecināts, ka viņš var lieliski sadarboties ar Luku. Kristapam ir daudz prasmju, kuras nepiemīt lērumam līgas spēlētāju," liepājnieku slavēja Kids. "Kā treneris, esmu ļoti priecīgs par iespēju strādāt ar viņu."

Kids arī neslēpa, ka jau kopš savas pirmās darba dienas "Mavericks" komandā viņš ir vairākkārt sazinājies ar Dončiču, kurš šovasar koncentrējas darbam Slovēnijas izlasē un dalībai Tokijas olimpiskajās spēlēs.

"Luka ir īpašs. Viņš jau vairākus gadus ir profesionālis, bet vienmēr vari kļūt vēl labāks. Nešaubos, ka Lukas apetīte ir milzīga," pārliecināts bija Kids.

Kids iepriekš karjerā vadījis arī Bruklinas "Nets" un Milvoki "Bucks" komandas, ar kurām kopumā izcīnījis 183 uzvaras un piedzīvojis 190 zaudējumus. Treneris norādīja, ka viņam vēl nepieciešams laiks, lai saprastu, kā labāk palīdzēt Dončičam.

2010./11.gada sezonā Kārlails "Mavericks" aizveda līdz uzvarai NBA finālā. Zīmīgi, ka togad komandā spēlēja arī Kids.

Kids bija vienīgais "Mavericks" uzrunātais treneris. Viņa kandidatūru izvirzīja kluba īpašnieka Marka Kjūbana izveidotā komiteja, kurā strādā arī cita bijusī komandas leģenda Dirks Novickis.

Kluba 42 gadus ilgajā vēsturē Kids kļuvis par desmito galveno treneri.

NBA karjeras laikā Kids spēlēja piecās vienībās. Individuāli spožākos gadus Kids aizvadīja Ņūdžersijas "Nets" rindās no 2001. līdz 2008.gadam, kad sasniedza gan savu rezultativitātes rekordu (18,7 punkti vidēji sezonā), gan arī rekordu rezultatīvajās piespēlēs (vidēji 8,2 piespēles sezonā).

2011.gadā Kids kopā ar "Mavericks" vienību triumfēja NBA čempionātā, bet 2000. un 2008.gadā kļuva par olimpisko čempionu.

Pēdējos desmit gados Dalasas komanda nav pārvarējusi "play-off" pirmo kārtu.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi