Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Mavericks un Porziņģis play-off sāks pret spēcīgo Clippers

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienība Losandželosas Clippers pēc trešdienas uzvaras Orlando "burbulī" būs Kristapa Porziņģa pārstāvētās Dalasas Mavericks pretiniece NBA izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā.

Clippers vairs nav jāuztraucas par otro vietu Rietumu konferencē. Cīņā ar losandželosiešiem tiešie konkurenti uz otro vietu Denveras Nuggets piekāpās Clippers ar 111:124 (25:26, 33:24, 34:40, 19:34) un ieguva trešo vietu Rietumos. Viņu pretinieki vēl nav zināmi, bet Clippers pirmajā izslēgšanas spēļu sērijā mēros spēkus ar Maverics.

"Clippers" trešajā ceturtdaļā pārspēja Denveras vienību ar 40:34, bet ceturtajā periodā "Nuggets" izvēlējās atpūtināt pamatpiecinieka spēlētājus Nikolu Jokiču, Džamalu Mureju un Maiklu Porteru jaunāko.

Pols Džordžs Clippers rindās guva 27 punktus, kas viņam bija sestā pēc kārtas ar 20 vai vairāk punktiem.

Kavi Lenards pievienoja 26 punktus, kas viņam bija 11.spēle pēc kārtas ar vismaz 20 gūtiem punktiem.

Clippers treneris Doks Riverss joprojām gaida, vai aizsargi Patriks Beverlijs un Lendrijs Šemets atgriezīsies laukumā pēc savainojuma ārstēšanas līdz izslēgšanas spēļu sākumam. Riverss nebija pārāk lielā sajūsmā par otrās vietas nodrošināšanu Rietumos aiz Losandželosas Lakers.

"Tas neko daudz nenozīmē," sacīja Riverss. "Ar savainojumiem, kādi mums ir bijuši šogad, un visiem pārējiem sīkumiem otrā izsētā vieta ir diezgan laba. Ikviens ir paveicis daudz darba, lai tā notiktu. Tagad cerēsim, ka mēs varam kļūt veseli."

Citā mačā Hjūstonas "Rockets" nepietika ar Džeimsa Hārdena gūtajiem 45 punktiem, lai pārspētu Indiānas "Pacers", zaudējot ar 104:108 (33:29, 17:22, 27:28, 27:29).

Uzvarētāju rindās pa 18 punktiem guva Mailss Tērners un Džastins Holidejs, bet Hārdens gandrīz sakrāja "triple-double" ar 45 punktiem, 17 atlēkušajām bumbām un deviņām rezultatīvām piespēlēm. Tā bija viņa 21.spēle pandēmijas saraustītajā sezonā, gūstot 40 vai vairāk punktus.

Pacers pārtrauca piecu pēc kārtas zaudētu spēļu sēriju pret Rockets, kas pirms spēles paziņoja, ka aizsargs Rasels Vestbruks ārstē kvadricepsa muskuļa sastiepumu, kas var apdraudēt viņa parādīšanos izslēgšanas spēlēs.

Hārdens mača beigās guva 11 no 14 Rockets punktiem, Hjūstonai samazinot 90:104 deficītu līdz 104:106 27 sekundes pirms spēles beigām, taču punktu mačam pielika divi Holideja realizētie soda metieni.

"Pacers", kas spēlē bez "Visu zvaigžņu" spēles dalībnieka lietuvieša Domanta Saboņa, rezultatīvākā spēlētāja Entonija Vorena juniora un pamatpiecinieka aizsarga Malkolma Brogdona, Austrumu konferencē nodrošināja vismaz piekto vietu.

Tai izslēgšanas spēļu pirmā kārtā pretī stāsies Maiami Heat, kam pirms pēdējās spēles ir tāda pati bilance, kā Indiānas klubam, - 44-28.

Tā kā Heat spēle vairs neko nenozīmēja pirms došanās laukumā, Maiami vienība deva daudz atpūtas pamatsastāva spēlētājiem, ar 115:116 (42:92, 24:33, 34:20, 15:34) piekāpjoties Oklahomasitijas Thunder.

"Tas rada nedaudz lielāku skaidrību par to, kā mēs darbosimies turpmāk," sacīja Heat treneris Ēriks Spolstra. "Mums joprojām ir daudz darba, gatavojoties izslēgšanas spēlēm."

Dankans Robinsons pirmajā puslaikā guva 19 punktus, Bams Adebajo pievienoja sešus un Džimijs Batlers tika pie septiņiem punktiem, pirms visi tika nosēdināti malā otrajā puslaikā.

"Heat" debitants Tailers Hero sasniedza sezonas rekordu - 30 punktus, bet Oklahomasitijas vienības pārstāvis Maiks Maskula 5,2 sekundes pirms mača beigām iemeta trīspunktnieku, "Thunder" dzēšot 22 punktu deficītu.

Deriuss Bazlijs guva 21 punktu, bet Šejs Džildžess-Aleksandrs pievienoja 18 punktus Oklahomasitijas vienības labā.

Traumu skartā Filadelfijas 76ers piekāpās čempionei Toronto Raptors ar 121:125 (32:25, 30:30, 26:35, 33:35), Stenlijam Džonsonam uzvaras grozu gūstot, kad spēlēt bija atlicis mazāk nekā piecas sekundes.

Trenera palīgs Eidriens Grifins, kurš vadīja "Raptors" trenera Nika Nērsa vietā, guva uzvaru, "Raptors" uzlabojot savu bilanci pēc NBA sezonas atjaunošanās karantīnas "burbulī" Orlando līdz 6-1.

Kails Lovrrijs un Kriss Bušērs "Raptors" labā guva pa 19 punktiem.

Tobiass Heriss 76ers rindās sakrāja 22 punktus, taču komanda piedzīvoja izbīli, kad tās centra spēlētājs Džoels Embīds, kurš tikko bija atgriezies laukumā pēc spēles izlaišanas kreisās potītes savainojuma dēļ, pirmajā ceturtdaļā saņēma sitienu pa labās plaukstas locītavu.

Otrajā puslaikā viņš laukumā neatgriezās, taču Raptors pārstāvis teica, ka rentgens lūzumu neuzrāda.

Indiānas kluba uzvara nozīmēja, ka 76ers jau pirms spēles beigām zināja, ka izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā viņiem pretī stāsies Austrumos ar trešo numuru izsētā Bostonas Celtics.

Ceturtdien pēdējā pamatturnīra spēle Orlando ieplānota visām latviešu pārstāvētajām komandām. Anžejs Pasečņiks un Vašingtonas Wizards, kas jau zaudējusi cerības iekļūt izslēgšanas spēlēs, tiksies ar Bostonas Celtics. Rodions Kurucs un Bruklinas Nets, kas izslēgšanas turnīru uzsāks pret čempionvienību Toronto Raptors, spēlēs ar Portlendas Trail Blazers, bet Kristapa Porziņģa pārstāvētā Dalasas Mavericks tiksies ar Fīniksas Suns.

Miniturnīrs, kurā komandas noskaidro izsētās vietas pirms izslēgšanas turnīra, Orlando noslēgsies piektdien. Vissīvākā cīņa būs par pēdējo ceļazīmi Rietumu konferencē, ko sadalīs Trail Blazers, Memfisas Grizzlies, Suns un Sanantonio Spurs. Divām no šīm komandām, lai iekļūtu "play-off" turnīrā pirms tā būs jāaizvada "play-in" mači, kuros astotās vietas īpašniecei pietiks ar vienu uzvaru, bet devītās pozīcijas turētājai vajadzēs divas uzvaras.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi