Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Wizards sāk kampaņu, lai iebalsotu Bertānu tālmetienu konkursā

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienība Vašingtonas Wizards ir uzsākusi reklāmas kampaņu, kurā līdzjutēji tiek aicināti iebalsot Dāvi Bertānu līgas Visu zvaigžņu spēles tālmetienu konkursā.

Wizards kampaņai izstrādājusi plakātu, kurā ir uzskaitīti vairāki iemesli, kāpēc "Latvijas lāzers" būt pelnījis piedalīties tālmetienu konkursā. Arī pērn Bertāna uzvārds tika grozīts šī konkursa kontekstā, bet NBA lēma, ka latvietis nepiedalīsies Visu zvaigžņu spēles tālmetienu konkursā. Šāds lēmums izraisīja neizpratni ne tikai atbalstītāju, bet arī spēlētāju lokā.

 

Vašingtonas vienības kampaņā lasāmi vairāki interesanti fakti. Bertāns kopš debijas 2016./17.gada sezonā kopumā ir iemetis 424 tālmetienus no 1030, kas ir astotais labākais rādītājs šajā laika sprīdī. Ja Bertāns līdz sezonas beigām krasi nesamazinās savu precizitāti, viņam ir iespēja kļūt tikai par otro spēlētāju NBA vēsturē, kurš vidēji spēlē izmetot astoņus "trejačus", realizējis tos ar 43% precizitāti. Šādu sniegumu līdz šim spējis vienīgi Stefens Karijs.

Bertāns pašlaik ir līderis izdarītajos "ķer un met" raidījumos, vidēji mačā šādā manierē realizējot 3,2 tālmetienus. Tāpat viņa metiena realizācijas procents 0,434 ir otrais labākais līgā starp spēlētājiem, kuri izmetuši vismaz 200 "trejačus". Latvietis otro vietu ieņem arī vidēji spēlē realizētajos tālmetienos - 3,7.

Rūjienā dzimušais sportists šosezon trīs tālmetienus iemetis 23 spēlēs, četrus - 16, piecus - desmit dueļos, bet sešus vai vairāk - septiņās cīņās. Teju vai visi šie rādītāji viņam ļauj būt starp līgas vadošajiem pieciem spēlētājiem.

Basketbolists šosezon 14 spēlēs tālmetienus izpildījis ar 50% realizāciju. Latvijas izlases spēlētājs 100 iemestus trīspunktu metienus iekrāja 26 spēlēs, kas viņu padara par piekto basketbolistu, kuram tik ātrā laikā izdevās sasniegt šo atzīmi. 

Bertāns arī ir viens no tikai trim spēlētājiem, kuriem šosezon vienā ceturtdaļā izdevies iemest piecus "trejačus". To pašu spējuši arī Damjans Lilards un Denijs Grīns.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Latvijas basketbola zvaigzne Kristaps Porziņģis ceturtdien publicētāja NBA Visu zvaigžņu spēles līdzjutēju balsojuma starprezultātu sarakstā saglabā septīto vietu starp garajiem spēlētājiem Rietumu konferencē.

Rietumos starp garajiem spēlētājiem dominē abas Losandželosas Lakers zvaigznes. Līderis ar 4 747 887 balsīm ir Lebrons Džeimss, bet 4 412 619 balsis ir Entonijam Deivisam. Pirmo trijnieku noslēdz Losandželosas Clippers spēlētājs Kavai Lenards, kura kontā ir 2 973 076 balsis.

Aiz pirmā trijnieka par teju 1,8 miljonu balsīm atpaliek Pols Džordžs (Clippers), tālāk seko Nikola Jokičs (Denveras Nuggets), uz sesto vietu pakāpies Karmelo Entonijs (Portlendas Trail Blazers), bet septīto vietu ar 774 056 balsīm ieņem Porziņģis. Liepājnieka bijušais komandas biedrs un mentors Entonijs ir aptuveni 10 000 balsu attālumā.

Wizards nākamā spēle paredzēta piektdien pret čempioni Toronto Raptors.

Vašingtonas klubs ar 13 uzvarām 40 spēlēs ieņem 12.vietu Austrumu konferencē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi