Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Bertānam astoņi tālmetieni Wizards zaudējumā; Porziņģim katastrofāla precizitāte

Karjeras rekordu svētdien atkārtojis latviešu basketbolists Dāvis Bertāns, kurš NBA regulārā turnīra mačā iemeta astoņus tālmetienus, tomēr viņa un Anžeja Pasečņika pārstāvētā Vašingtonas Wizards komanda cieta zaudējumu. Tāpat neveiksme Kristapam Porziņģim un Dalasas Mavericks.

Wizards savā laukumā ar 89:100 piekāpās spēcīgajai Maiami Heat komandai, lai gan atradās vadībā lielāko daļu no ceturtās ceturtdaļas. Pēdējās minūtēs tomēr teicami nospēlēja viesi un tika pie 41. panākuma 64 mačos.

Bertāns 27 minūtēs guva 25 punktus, realizējot astoņus no 15 tālmetieniem. Viņa kontā arī precīzs vienīgais izpildītais soda metiens, bet metienus divu punktu vērtībā viņš pa grozu neveica. Dāvim arī divas atlēkušās bumbas un divas personiskās piezīmes. Ar viņu laukumā Vašingtona ielaida par septiņiem punktiem vairāk kā iemeta.

Bertāns jau trešo reizi šosezon spēja iemest astoņus tālmetienus vienā spēlē. Anžejs Pasečņiks šoreiz laukumā nedevās.

Mājiniekiem 27 punktus guva Šabazs Napjērs, bet 23 pievienoja līderis Bredlijs Bīls. Savukārt uzvarētājiem Bams Adebajo guva 27 punktus, izcīnīja 14 bumbas zem groziem un atdeva sešas rezultatīvas piespēles, bet 23 punkti (3p 7/11) Dankanam Robinsonam.

Vašingtona ar bilanci 23-40 aizvien ieņem devīto vietu Austrumu konferencē.

Tikmēr Kristaps Porziņģis ar vāju precizitāti guva deviņus punktus un izcīnīja astoņas bumbas zem groziem, bet Dalasas Mavericks savā laukumā ar 109:112 piekāpās Indianas Pacers, vēl netiekot pie 40. uzvaras sezonā.

Viesi šajā mačā bija vadībā līdz pat ceturtās ceturtdaļas ievadam, kad spēles grožus uz brīdi pārņēma Dalasa. Diemžēl izšķirošajos brīžos labāk nospēlēja Indiana, bet Mavericks līderis Luka Dončičs pēdējš septiņās pamatlaika sekundes netrāpīja pat divus tālmetienus.

38 minūšu laikā Kristaps trāpījas vien trīs no 17 metieniem no spēles, tostarp aizmeta garām visus piecus tālmetienus. Viņa kontā gan precīzi trīs no četriem soda metieniem, divas piespēles un divi bloķēti metieni, ka arī trīs piezīmes. Ar viņu laukumā Dalasa zaudēja par četriem punktiem vairāk kā iemeta.

Dalasu no zaudējuma neglāba arī Dončiča 36 punkti, desmit atlēkušās un astoņas piespēles, tāpat 30 punktus guva Tims Hārdevejs juniors.

Viesiem lielisks bija lietuvietis Domants Sabonis, kuram bez 20 punktiem arī 17 atlēkušās un sešas piespēles, bet vēl trīs basketbolisti pievienoja pa 16 punktiem.

Dalasa ar bilanci 39-26 saglabā stabilu septīto vietu Rietumos.

Vēl Rodions Kurucs svētdiena palika uz rezervistu soliņa, bet viņa pārstāvētā Bruklinas Nets komanda svinēja uzvaru.

Nets savā laukumā ar rezultātu 110:107 pārspēja Čikāgas Bulls komandu.

Jau ziņots, ka Nets turpmāk vadīs līdzšinējais trenera asistents Žaks Vons, jo ar galveno treneri Keniju Atkinsonu līgumsaistības ir pārtrauktas pēc abpusējas vienošanās. 

Nets šosezon 63 spēlēs izcīnījusi 29 uzvaras un Austrumu konferencē ieņem septīto vietu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi