Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Bertāns: Jau pēc pirmā puslaika ģērbtuvē secinājām, ka spēlējam slikti

Vašingtonas Wizards basketbolisti svētdien jau pēc pirmā puslaika sapratuši, ka laukumā demonstrētais sniegums pret Bostonas Celtics ir jāuzlabo, pēcspēles preses konferencē teica Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns.

Jau ziņots, ka Dāvis Bertāns svētdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē guva 20 punktus, bet viņa pārstāvētā komanda Vašingtonas "Wizards" piedzīvoja zaudējumu.

"Wizards" viesos ar 110:111 (28:33, 27:27, 21:19, 34:32) piekāpās Bostonas "Celtics".

Bertāns šajā spēlē laukumā pavadīja 26 minūtes un astoņas sekundes, kuru laikā guva 20 punktus, izcīnīja divas atlēkušās bumbas un divreiz rezultatīvi piespēlēja. Basketbolists grozā raidīja piecus no deviņiem tālmetieniem, kā realizēja visus piecus "sodiņus". Viņš arī nopelnīja četras personīgās piezīmes un spēli noslēdza ar otro labāko +/- rādītāju komandā +10.

Svētdien Bertāns uzstādīja jaunu kluba rekordu. Basketbolists jau 16 spēlēs pēc kārtas ir iemetis vismaz divus vai vairāk tālmetienus.

"Mēs visi esam dusmīgi par šo zaudējumu, jo varējām uzvarēt spēli un uzlabot pozīcijas turnīra tabulā," pēc zaudējuma pret "Celtics" teica Bertāns. "Jau pēc pirmā puslaika ģērbtuvē secinājām, ka spēlējam slikti. Katru spēli cenšamies sevi nostādīt pozīcijā, kas ļautu uzvarēt maču. Domāju, ka otrajā puslaikā gan aizsardzībā, gan uzbrukumā spēlējām labāk."

47 sekundes līdz spēles beigām "Wizards" bija vadībā ar 110:105, bet Džeisona Teitama trīs pēc kārtas iemestie grozi bija liktenīgi. Arī Bertāns nevairījās paslavēt konkurentu un norādīja, ka sezonā mēdz būt dažas spēles, kur basketbolistiem grozā iekrīt visi metieni.

Bertāns jau otro spēli pēc kārtas guva vismaz 18 punktus. Iepriekš viņam ar punktu gūšanu tik labi neveicās, bet galvenais treneris Skots Brukss šajā sakarā nevairījās daļu vainas uzņemties uz sevi. Speciālists norādīja, ka viņš Bertānam centīsies dot lielāku spēles laiku, lai basketbolists spētu izdarīt vairāk metienu. 

Pats Bertāns nenoliedza, ka pēdējā laikā visi apstākļi bijuši labvēlīgi. Tai skaitā metiena precizitātes uzlabošanās un trenera sniegtā uzticība.

"Ja realizēju metienus, domāju, ka arī komanda iegūst lielāku pārliecību, un partneri bumbu biežāk piespēlē man," teica Bertāns. "Protams, Rasels [Vestbruks] ir spēcīgs papildinājums, bet domāju, ka pēdējā laikā uzbrukumā visi sākam saprasties labāk."

Pašās pēdējās spēles sekundēs Bredlijs Bīls Vašingtonas komandai varēja izraut uzvaru, taču divi "Celtics" basketbolisti viņu piespieda izdarīt sarežģītu metienu, kas nebija precīzs. Bertāns atklāja, ka jau devies palīgā komandas biedram, bet lēmumu pieņēmis nedaudz par vēlu. 

"Viņš [Bīls] tāpat pamanījās izdarīt metienu. Ja bumba ielidotu grozā, jautājumus par šo epizodi man neviens neuzdotu," norādīja basketbolists. 

Bertāns preses konferences beigās arī neslēpa, ka beidzot ir izdevies atgūt iepriekš sasniegto sportisko formu. Viņš norādīja, ka labā formā bijis jau iepriekš, bet Covid-19 dēļ nācies izlaist divas nedēļas, savukārt pēc tam atkal bija jāatgūst zaudētais. Latvijas basketbolists savas šā brīža sajūtas salīdzināja ar iepriekšējā sezonā pieredzētajām.

Otrdien "Wizards" savā laukumā tiksies ar Memfisas "Grizzlies".

"Wizards" šosezon 32 spēlēs izcīnījusi 13 uzvaras un Austrumu konferencē ierindojas 12.vietā.

NBA pamatturnīrā plānots aizvadīt 72 spēles, kas ir par desmit mazāk, nekā ierasts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi