Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Dalasas Mavericks īpašnieks spiests šķirties no 500 000 dolāru

Latviešu zvaigznes Kristapa Porziņģa pārstāvētās Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Dalasas Mavericks īpašnieks Marks Kjūbans par tiesnešu kritizēšanu saņēmis 500 000 ASV dolāru lielu naudas sodu, lēmusi līga.

"Mavericks" 22.februārī viesos ar 107:111 piekāpās Atlantas "Hawks" komandai, bet Dalasas vienība iesniedza protestu par spēles iznākumu. "Mavericks" pieprasīja, lai NBA atzītu tiesnešu kļūdu, neieskaitītu Džona Kolinsa divus punktus un pārspēlētu mača pēdējās nepilnas desmit sekundes, kad tablo vēstīja 109:107 pretinieku labā.

Izmeklēšanas rezultātā tika izsecināts, ka, ieskaitot Kolinsa metienu, spēles noteikumi tika pareizi interpretēti, tādējādi "Mavericks" protests tika noraidīts.

Tāpat līga izsecinājusi, ka Kjūbana darbības, kas saistītas ar tiesnešu, tiesnešu programmas un tiesnešu komisijas kritizēšanu, pārkāpj NBA noteikumus.

"Uzreiz pēc spēlēs Kjūbana kungs devās laukumā un vērsās pie tiesnešiem, šūpodams galvu. Tā bija otrā reizi spēlē, kad viņš apstrīd tiesnešu lēmumus. Pēc spēlēs Kjūbana kungs runāja ar žurnālistiem un pēc tam naktī un nākamajā dienā tvītoja par tiesnešiem un līgu vairākus komentārus, kas bija ļoti kritiski, personiski aizskaroši un pazemojoši. Nākamajā dienā "Mavericks" iesniedza protestu, kas ir saskaņā ar līgas noteikumiem. Turpmākajās dienās Kjūbana kungs turpināja publiski kritizēt līgas tiesnešu darbu," teikts NBA paziņojumā.

Kā izrēķinājis "Dallas Morning News" žurnālists Breds Taunsends, Kjūbanam oficiāli piespriestajos sodos nācies šķirties no 2,9 miljoniem ASV dolāru. Kopumā viņš sodīts 21 reizi. Biežā maciņa atvēršana gan būtiski nav ietekmējusi Kjūbana turību, kas tiek lēsta 4,3 miljardu ASV dolāru apmērā.

"Mavericks" ar 38 uzvarām 63 spēlēs Rietumu konferencē ieņem septīto vietu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi