Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

NBA sezonu plāno atsākt ne ātrāk kā pēc mēneša

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komisārs Edams Silvers piektdien savā paziņojumā pauda, ka sezonas starts nav gaidāms ātrāk nekā mēnesi pēc pārtraukuma izsludināšanas.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka NBA vadība trešdien lēma uz nenoteiktu laiku pārtraukt regulāro sezonu, jo īsi pirms mača sākuma vienam no Jūtas Jazz basketbolistiem konstatēta saslimšana ar Covid-19 vīrusu.

Vēlāk noskaidrojās, ka šis spēlētājs ir Rūdijs Gobērs, bet pēc dažām stundām saslimšanas konstatēta arī Jazz līderim Donavanam Mičelam.

Silvers piektdien publicēja vēstuli, kurā faniem paskaidroja līgas tālāk plānoto rīcību.

"Sezonu pārtraucām, lai pasargātu basketbolistu, personālu un atbalstītājus. Neplānojam sezonu atsākt ātrāk par 30 dienām un darīsim to tikai tad, ja nebūs šaubu par visu iesaistīto drošību," teikts Silvera vēstulē. "Līdz tam turpināsim sastrādāties ar atbildīgajām instancēm un sekosim notikumu attīstībai pasaulē."

"Biļetes, kas iegādātas uz spēlēm, varēs izmantot atsākoties sezonai. Ja tomēr kāda no komandām būs aizvadījusi spēli aiz slēgtām durvīm, strādāsim pie tā, lai konkrētais klubs atgrieztu iztērēto naudu saviem faniem."

Ņemot vērā, ka sezonas pārtraukums Ziemeļamerikā tika izsludināts 11.martā, nākamās sezonas spēles, visticamāk, nenotiks ātrāk par 11.aprīli. Pēc šā brīža kalendāra tas nozīmē, ka jau nedēļu vēlāk sāktos izslēgšanas spēles.

11.aprīlī Kristapa Porziņģa pārstāvētajai Dalasas Mavericks ir paredzēta spēle pret Detroitas Pistons.

Atlikušās sezonas spēles visvairāk būtu nepieciešamas Dāvja Bertāna un Anžeja Pasečņika pārstāvētajai Vašingtonas Wizards, kurai pietrūkst sešas uzvaras līdz iekļūšanai "play-off". Tikmēr Rodiona Kuruca vienība Bruklinas Nets ar 30 panākumiem ir septītā Austrumos.

Paredzams, ka Porziņģim šosezon pirmo reizi karjerā izdosies iekļūt izslēgšanas spēlēs, jo Mavericks Rietumos ar 40 uzvarām 67 spēlēs ir septītā, bet devītajā pozīcijā esošā Portlendas Trail Blazers atpaliek par 11 panākumiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi