Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Porziņģis netiek izraudzīts dalībai NBA Visu zvaigžņu spēlē

Latvijas basketbola zvaigzne Kristaps Porziņģis šogad netika izraudzīts dalībai Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Visu zvaigžņu spēlei, noskaidrojās piektdien pēc publicētā rezervistu saraksta.

Savukārt Anžejs Pasečņiks un Rodions Kurucs nav iekļauti Pasaules izlasē Uzlecošu zvaigžņu mačā.

Starp Rietumu konferences komandas rezervistiem izraudzīti veterāns Kriss Pols (Oklahomasitijas Thunder), Rasels Vestbruks (Hjūstonas Rockets), Damjans Lilards (Portlendas Trail Blazers), Nikola Jokičs (Denveras Nuggets), Brendons Ingrems (Ņūorleānas Pelicans), Rūdijs Gobērs un Donovans Mičels (abi - Jūtas Jazz).

Polam šī būs jau desmitā Visu zvaigžņu spēle, kamēr Vestbruks šajā pasākumā piedalīsies jau devīto reizi. Lilardam tā būs piektā reize, bet Jokičam otrā. Debiju Visu zvaigžņu spēlē piedzīvos Ingrems, Mičels un Gobērs.

Gobērs kļuvis tikai par trešo francūzi pēc Tonija Pārkera un Žoakima Noā, kurš izraudzīts dalībai Visu zvaigžņu spēlē.

Lai arī pēc līdzjutēju balsojuma Porziņģis starp Rietumu konferences uzbrucējiem ieņēma septīto vietu, līgas mediji, treneri un spēlētāji neredzēja viņu šogad Visu zvaigžņu spēlē, kā rezultātā latvieša tur nebūs.

Austrumu konferencē treneru balsojumā visvairāk punktu saņēma Kails Laurijs (Toronto Raptors) un Bens Simonss (Filadelfijas 76ers). Laurijs zvaigžņotajā mačā piedalīsies jau sesto sezonu pēc kārtas.

Tāpat starp rezervistiem būs redzami Džimijs Batlers, Bams Adebajo (abi - Miami Heat), Kriss Midltons (Milvoki Bucks), Džeisons Teitums (Bostonas Celtics) un Domants Sabonis (Indianas Pacers).

Starp šiem spēlētājiem debiju zvaigžņu spēlē piedzīvos Adebajo, Teitums un Sabonis.

Šogad spēles formāts būs mainīts, lai godinātu nesen helikoptera avārijā dzīvību zaudējušo leģendu Kobi Braientu. 

Jaunais formāts paredz, ka katrā ceturtdaļā tiks aizvadītas mini spēles, bet otrajā un trešajā ceturtdaļā rezultāts tiks skaitīts no jauna. Noslēdzošajās 12 minūtēs komandām tiks atgriezti visi gūtie punkti, kā arī būs noteikts konkrēts gūstamo punktu skaits, lai uzvarētu spēlē.

Lai kāda no komandām izcīnītu panākumu, būs jāpaveic sekojošais - uzvarētājiem jāiemet tik daudz punktu, cik viņu pretinieki pirmajās trijās ceturtdaļās, bet tie jāpapildina ar vēl 24 punktiem. Izpildot šo mērķi, viena no zvaigžņu izlasēm izcīnīs uzvaru.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka NBA superzvaigznes Lebrons Džeimss un Jannis Adetokunbo jau otro gadu pēc kārtas izraudzīti par Visu zvaigžņu spēles kapteiņiem.

Rietumu konferences sākuma sastāvā bez Džeimsa būs arī Porziņģa komandas biedrs Luka Dončics, Džeimss Hārdens (Rockets), Kavai Lenards (Losandželosas Clippers) un Džeimsa komandas biedrs Entonijs Deiviss.

Tikmēr Austrumu izlases piecinieku veidos Kemba Volkers (Bostonas Celtics), Trē Jangs (Atlantas Hawks), Paskāls Siakams (Toronto Raptors) un Žoels Embīds (Filadelfijas 76ers).

Uz spēlēšanu Uzlecošu zvaigžņu mačā pretendēja arī Pasečņiks (Vašingtonas Wizards) un Kurucs (Bruklinas Nets), taču šajā spēlē viņi nepiedalīsies. Pasaules izlasē iekļauti četri kanādieši Nikīls Alkesandrs-Volkers (Ņūorleānas Pelicans), Rouens Aleksandrs Berets (Ņujorkas Knicks), Brendons Klārks (Memfisas Grizzlies) un Šejs Žilžess-Aleksandrs (Oklahomasitijas Thunder), slovēnis Dončičs (Mavericks), kā arī Bajamu salu basketbolists Deandrē Eitons (Fīniksas Suns), japānis Rui Hačimura, vācietis Morics Vāgners (abi - Wizards), ukrainis Svjatoslavs Mihaiļuks (Detroitas Pistons) un nigērietis Džošs Okogī (Minesotas Timberwolves).

Iespējams, ka meistarības konkursā šogad būs redzams Dāvis Bertāns, kurš ir viens no līgas labākajiem tālmetienu izpildītājiem.

Ceturto sezonu pēc kārtas līdzjutēju balsojumam bija 50% nozīme, kamēr pa 25% deva šobrīd aktīvie spēlētāji un mediji.

Šīs sezonas NBA Visu zvaigžņu spēle notiks 16.februārī Čikāgā, kur mājas spēles aizvada Bulls vienība.

2017./2018.gada sezonā starp rezervistiem tika izraudzīts arī latviešu basketbolists Porziņģis, taču ceļgala krustenisko saišu plīsums pārvilka strīpu pāri viņa cerībām debitēt NBA Visu zvaigžņu spēlē. 

Iepriekšējā sezonā Visu zvaigžņu spēles programmā iekļautajā NBA Uzlecošo zvaigžņu mačā piedalījās Rodions Kurucs. Savas karjeras pirmajās divās sezonās NBA Uzlecošo zvaigžņu mačā piedalījās arī Porziņģis, kurš pirms trim gadiem uzvarēja NBA Visu zvaigžņu spēles meistarības konkursā.

2019.gadā zvaigžņu spēlē Šarlotā Lebrona Džeimsa komanda ar 178:164 uzvarēja grieķa Jaņņa Adetokunbo vienību.

papildināts viss teksts 

Top komentāri

Laika
L
Pelnīti. Nav par ko slavēt.
rrr
r
Godīgi sakot, sāk besīt, ka nevar ne dienu bez virsrakstiem par šito mutantu. Es vēl saprastu, ja raxtītu par viņa sasniegumiem, bet reportē arī, kur NEspēlēs un ko NAV sasniedzis.
To
T
poraino vajag izvirzit invalidu sacensibam:))))
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi