Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Porziņģis un Bertāns rezultatīvi komandu panākumos

Ļoti produktīvu sniegumu trešdien NBA regulārā čempionātā spēlē demonstrēja latviešu zvaigzne Keistaps Porziņģis, palīdzot Dalasas Mavericks komandai izcīnīt uzvaru. Panākumi arī trīs pārējo NBA latviešu pārstāvētajiem klubiem Vašingtonas Wizards un Bruklinas Nets.

Dalasa savā laukumā neatstāja cerības Sakramento Kings, kas visa mača gaitā spēja vadībā pabūt vien mirkli. Tikmēr laukuma saimnieki vienubrīd iekrāja pat 25 punktu pārsvaru, bet spēli noslēdza ar 130:111 savā labā.

Porziņģis 33 minūšu laikā iemeta 27 punktus (3p 2/5, 2p 9/11, 1p 3/4), izcīnīja 13 atlēkušās bumbas, piecreiz rezultatīvi asistēja un bloķēja trīs metienus, aizvadot vienu no produktīvākajām spēlēm sezonā. Ar viņu laukumā Dalasa iemeta par 27 punktiem vairāk kā pretinieki. Šī bija piektā no pēdējām sešām spēlēm, kad latvietis gūst vismaz 27 punktus.

Tikmēr Luka Dončičs, kurš laukumā izgāja pēc septiņu spēļu pārtraukuma, bija tuvu triple-double: 33 punkti, 12 atlēkušās un astoņas piespēles. Savukārt 19 punktus pievienoja Tims Hārdevejs juniors, bet 18 Setam Karijam. Viesus no zaudējuma neglāba arī Badija Hīlda 22 punkti.

Tikmēr Dāvis Bertāns trešdien guva 16 punktus un arī palīdzēja Vašingtonas Wizards komandai izcīnīt uzvaru. Otrs latviešu basketbolists Wizards sastāvā Anžejs Pasečņiks šoreiz nespēlēja.

Wizards viesos ar rezultātu 114:96 (25:24, 21:26, 31:23, 37:23) pārspēja Ņujorkas Knicks.

Bertāns šajā mačā laukumā pavadīja 30 minūtes un vienu sekundi, kuru laikā realizēja divus no trim divpunktu metieniem, divus no sešiem tālmetieniem un sešus no septiņiem soda metieniem. 

Bertānam šī bija pēdējā spēle pirms sestdien gaidāmā NBA Visu zvaigžņu spēles tālmetienu konkursa.

 

Tāpat viņš izcīnīja divas atlēkušās bumbas, veica divas rezultatīvas piespēles, pārtvēra divas bumbas, bloķēja vienu metienu, pieļāva divas kļūdas un vienu reizi pārkāpa noteikumus. Wizards ar Bertānu laukumā iemeta par 13 punktiem vairāk nekā ielaida.

Wizards komandā rezultatīvākais ar 30 punktiem bija Bredlijs Bīls, kurš arī izcīnīja divas bumbas zem groziem un veica trīs rezultatīvas piespēles. Ņujorkas vienībā 21 punktu guva Džūljess Rendls.

Ceturtais NBA latvietis Rodions Kurucs kārtējo reizi nedevās laukumā, bet Bruklinas Nets savā laukumā ar 101:91 pārtrauca čempionu Toronto Raptors 15 uzvaru sēriju. Bruklina ļāva viesiem pabūt vadībā vien mača pašā sākumā, turpinājumā pārņemot mača grožus savās rokās un svinot drošu panākumu.

Uzvarētājiem 20 punktus guva Kriss Leverts, bet 19 Džo Herisam. Viesiem 28 punkti Seržam Ibakam, bet 22 Fredam Vanvlītam.

Uzvara palīdzējusi Bruklinai vēl vairāk nostiprināties Austrumu konferences 7. pozīcijā (25 uzvaras, 28 zaudējumi), kamēr Vašingtona ar bilanci 20-33 ir devītā. Dalasa (33-22) ir sestā Rietumos, par uzvaras tiesu apsteidzot Oklahomasitijas Thunder

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi