Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Porziņģis un Dončičs cenšas mazināt viņiem laukumā pievērsto uzmanību

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienības Dalasas Mavericks zvaigzne Kristaps Porziņģis laukumā cenšas mazināt uzmanību, kas tiek vērsta pret viņa komandas biedru Luku Dončiču, sarunā ar Ziemeļamerikas medijiem teica liepājnieks.

"Centīsimies viens otram "atvērt" spēli... Strādājam pie "pick n roll" sadarbības. Uzsvars ir uz to, lai pamanītu, kad pretinieki veic sedzamo maiņu un tajos brīžos mums pienācīgi jānoreaģē," pēc treniņa sarunā ar medijiem teica Porziņģis. "Būtiski, lai Luka [Dončičs] laukumā tiek pie brīviem centimetriem, kas ļaus lielāku vaļu uzbrukumā. Vienkārši cenšamies mazināt uzmanību, kas tiek vērsta uz mums abiem."

No 31.janvāra līdz 5.februārim Porziņģis trijos dueļos pēc kārtas spēja gūt vairāk nekā 30 punktus un izcīnīt vismaz desmit atlēkušās bumbas. Latvietis apzinājās, ka šādu statistiku ar Dončiču laukumā būs grūti atkārtot, taču tā nekad nav bijusi prioritāte.

"Skaitļiem ir mazs svars, kamēr mēs izcīnām uzvaras," skaidroja Porziņģis. "Galvenais, lai laukumā esam efektīvi un pastāvam viens par otru. Ikvienam ir jāiesaistās komandas spēlē un jāveic smags darbs aizsardzībā. Tās ir lietas, uz kurām mēs šobrīd arī koncentrējamies."

Liepājnieks arī bija pārliecināts, ka viņa pārstāvētā komanda Mavericks iekļūs izslēgšanas spēlēs. "Sezonu iesākām lieliski, ja nemaldos vienu brīdi bilance bija 15 uzvaras un seši zaudējumi... Tobrīd vēl viens otru tik labi nesapratām, bet atskārtām, ka jau tad spējam rādīt iespaidīgu basketbolu. Zinām, ka ikvienam no mums vēl ir daudz lietu, kurās pielikt, tāpēc centīsimies sevi pierādīt ar darbiem," komandas sniegumu līdz šim raksturoja Mavericks milzis.

Porziņģis šosezon laukumā atgriezās pēc vairāk nekā gada pauzes, jo dziedēja krustenisko saišu plīsumu. Latvietis šajā sezonā laukumā devies 42 spēlēs, kurās vidēji nospēlējis 30,5 minūtes. Sev atvēlētajā laikā liepājnieks vidēji guvis 18,4 punktus, izcīnījis 9,1 atlēkušo bumbu un vēl 1,5 reizes rezultatīvi piespēlējis. Tāpat viņš vidēji mačā izceļas ar 1,9 bloķētiem metieniem.

Mavericks nākamo spēli aizvadīs piektdien pret Orlando Magic.

Dalasas vienība 33 panākumiem 55 mačos Rietumu konferencē ieņem septīto vietu. Šāda pati bilance ir arī Oklahomasitijas Thunder, kamēr Hjūstonas Rockets ir viena panākuma attālumā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi