Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Trešdaļa no NBA komandām atsākušas treniņus

Pēc ierobežojumu mīkstināšanas, kas ieviesti, lai cīnītos ar koronavīrusu, treniņu centros atgriezušās 10 no 30 Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandām.

Maimi "Heat" vienība savu treniņu zāli atvēra trešdien, kļūstot par desmito komandu, kas atsākusi individuālos treniņus. Bez "Heat" treniņus aizvadījusi arī Portlendas "Trail Blazers", Klīvlendas "Cavaliers", Milvoki "Bucks", Denveras "Nuggets", Atlantas "Hawks", Indianas "Pacers", Sakramento "Kings", Toronto "Raptors" un Jūtas "Jazz".

Paredzams, ka šonedēļ pirmās nodarbības aizvadīs arī Orlando "Magic" un Losandželosas "Lakers" vienības.

Tikmēr līgai pietuvināts avots vēsta, ka NBA komisārs Edams Silvers sarunā ar spēlētājiem paudis apņēmību līdz jūnija vidum pieņemt lēmumu par sezonas turpmāko likteni.

"Pagaidām vēl trenējamies mierīgā režīmā. Cerams, ka nedēļas laikā mēs varēsim kļūt aktīvāki," pirmdien teica "Raptors" trenera asistente Britnija Donaldsone, kura tobrīd treniņu zālē strādāja ar Malkolmu Milleru.

Pirms atļaujas aizvadīt pirmos treniņus, NBA noteica striktus noteikumus - nodarbībās nevar piedalīties galvenais treneris, kā arī vienlaikus arēnā nedrīkst atrasties vairāk par četriem spēlētājiem. Tāpat starp treniņu sesijām jāveic nepieciešamie dezinficēšanas darbi.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka ikviena profesionālā komanda un spēlētāji ir laipni aicināti Floridas štatā, trešdien paziņoja štata gubernators Rons Desantis.

Floridas gubernators trešdien paudis apņēmību palīdzēt ikvienai profesionālajai komandai, spēlētājam vai līgai, lai pietuvotos sezonas atsākšanai. 

NBA bija pirmā profesionālā līga pasaulē, kura pieņēma lēmumu par sezonas pārtraukšanu. Spēles NBA nenotiek kopš 11.marta, kad pirmais saslimšanas gadījums līgā tika konstatēts Jūtas "Jazz" spēlētājam Rūdijam Gobēram.

Aprīļa vidū NBA un NBPA vienojās par basketbolistu algu samazinājumu 25% apmērā, sākot ar 15.maiju. Šāds solis palīdzēs līgai veiksmīgāk cīnīties ar zaudējumiem, kas radušies nenotikušo spēļu dēļ.

Pēdējo reizi pilna NBA sezona netika aizvadīta 2011./2012.gada sezonā, jo līga un spēlētāju asociācija nespēja vienoties par koplīgumu. Togad pirmie dueļi tika aizvadīti ap Ziemassvētku laiku, bet kopumā sezona sastāvēja no 66 spēlēm.

NBA saslimšana ar Covid-19 vīrusu tika konstatēta Losandželosas "Lakers", Denveras "Nuggets", Bostonas "Celtics", Detroitas "Pistons", Jūtas "Jazz" un citās vienībās, taču smagi saslimšanas gadījumi nav fiksēti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi