Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Londonas olimpisko spēļu trešajā dienā vēl trīs zelti Ķīnai

Pirmdien Londonas olimpiskajās spēlēs pie trim zelta medaļām tika Ķīnas sportisti, kuru rēķinā ir nu jau deviņas augstākā kaluma godalgas. Šīs valsts sportisti triumfēja sinhronajā daiļlēkšanā no 10 metru tramplīna, vingrošanas daudzcīņas komandu sacensībās vīriešiem un svarcelšanā sievietēm svara kategorijā līdz 58 kg. Vēl vakarpusē trešo zelta medaļu izcīnīja Ziemeļkoreja - svarcēlājs Kims Unguks bija labākais kategorijā līdz 62 kg, bet Ukraina tika pie zelta paukošanā ar špagu sievietēm.

Vingrošanas daudzcīņa 

Sešu disciplīnu summā ķīnieši Jibins Čeņs, Dže Fens, Veijans Guo, Čenluns Džans un Kai Dzou savāca 275,997 punktus. Līdz ar to ķīnieši aizstāvēja pirms četriem gadiem Pekinā izcīnīto titulu. Ķīnas vingrotāji pie zelta medaļām daudzcīņas sacensībās vīriešiem tika trešo reizi pēdējās četrās olimpiskajās spēlēs.

Otrajā vietā ar 271,952 punktiem ierindojās Japānas vingrotāji, bet trešo vietu ar 271,711 punktu izcīnīja Lielbritānija.

Sākotnēji briti atradās otrajā pozīcijā, bet pie bronzas medaļām bija tikuši Ukrainas vingrotāji, tomēr uzreiz pēc sacensību noslēguma Japāna iesniedza protestu, kas tika apmierināts un japāņi tika pie sudraba, kamēr Ukrainas sportisti galu galā palika ceturtajā vietā.

Sinhronā daiļlēkšana (10 m tramplīns) 

Ķīnas sportisti Juaņs Cao un Jaņcjuaņs Džans pirmdien izcīnīja zelta medaļas Londonas olimpisko spēļu sacensībās sinhronajā daiļlēkšanā no desmit metru tramplīna.

Sacensībās ķīnieši ieguva 486,78 punktus, apsteidzot Meksikas sportistus Ivanu Garsiju un Hermanu Sančesu, kuri iekrāja 468,90 punktus.

Trešajā vietā ierindojās amerikāņi Deivids Budija un Nikolass Makrorijs, kuri sacensību gaitā tika pie 463,47 punktiem.

Ķīna svētdien pie zelta tika arī sinhronajā daiļlēkšanā no trīs metru tramplīna sievietēm, uzvaru svinot Miņsjai Vu un Dzi He.

Svarcelšana sievietēm (līdz 58 kg)

Par uzvarētāju svarcelšanas sacensībās sievietēm līdz 58 kilogramiem kļuva Āzijas spēļu čempione  Sjuejina Li, kura raušanā pacēla 108 kilogramus, kas bija jauns olimpiskais rekords, bet grūšanā pieveica 138 kilogramus smagu stieni. Kopsummā Li pacēla 246 kilogramus, kas arī bija jauns olimpiskais rekords.

Tikmēr otrajā vietā ar paceltiem 236 kilogramiem ierindojās Pimsiri Sirikajeva no Taizemes, bet pie bronzas medaļas tika Ukrainas sportiste Jūlija Kaļina, kura summā pacēla 235 kilogramus.

Ziemeļkorejai trešā medaļa, otrais zelts svarcelšanā

Zelta medaļu Londonas olimpisko spēļu vīriešu svarcelšanas sacensībās svara kategorijā līdz 62 kilogramiem izcīnīja Ziemeļkorejas pārstāvis Kims Unguks.

Unguks raušanā pacēla 153 kilogramus, kas bija jauns olimpiskais rekords, bet grūšanā pieveica 174 kilogramus smagu stieni. Kopsummā Unguks pacēla 327 kilogramus, sasniedzot jaunu pasaules rekordu. Iepriekš pie zelta medaļas svarcelšanā tika Unguka tautietis Oms Junčols (līdz 56 kg).

Otrajā vietā ierindojās Kolumbijas sportists Oskars Moskera, kurš summā pacēla 317 kilogramus. Jāpiebilst, ka grūšanā viņš pieveica 177 kilogramus smagu stieni, šajā vingrinājumā uzrādot jaunu olimpisko rekordu.

Bronzas medaļu izcīnīja Iravans Juli Eko no Indonēzijas, kurš summā arī pacēla 317 kilogramus.

Pirmā zelta medaļa Ukrainai - paukošanā 

Par Londonas olimpisko spēļu čempioni paukošanā ar špagu kļuva ukrainiete Jana Šemjakina. Finālā Ukrainas sportiste ar rezultātu 9-8 pieveica Britu Heidemani no Vācijas. Pirms četriem gadiem Pekinā zeltu šajā disciplīnā izcīnīja tieši Heidemane.

Savukārt bronzas medaļu izcīnīja Ķīnas pārstāve Juidzje Suņa, kura cīņā par trešo vietu ar 15-11 pieveica Sinu Alamu no Dienvidkorejas.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

FOTO: Rīgas maratonā uzvar gruzīns un somiete

Latvijas vieglatlētikas garo distanču skrējēji Dmitrijs Serjogins un Anita Siliņa svētdien "Rimi" Rīgas maratonā izcīnīja otrās vietas, vienlaikus kļūstot par valsts čempioniem maratonā.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi