Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

VID veicis kratīšanas Latvijas Futbola federācijas telpās

Valsts ieņēmumu dienests (VID) ceturtdien veicis kratīšanas Latvijas Futbola federācijas (LFF) telpās, noskaidroja aģentūra LETA.

"Apstiprinām, ka šodien LFF telpās VID pārstāvji veic procesuālās darbības. Plašākus komentārus sniegsim tiklīdz tas būs iespējams," informēja LFF.

Tikmēr VID pārstāvis Andrejs Vaivars aģentūrai LETA sacīja, ka VID Nodokļu un muitas policijas pārvalde sākusi kriminālprocesu pret vienu no Latvijā strādājošām sabiedriskajām organizācijām. Kriminālprocess sākts par grāmatvedības un statistikas informācijas noteikumu pārkāpumiem, izvairīšanos no nodokļu nomaksas un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizāciju.

"Ceturtdien šī kriminālprocesa ietvaros VID Nodokļu un muitas policijas pārvalde veic procesuālas darbības - vairākas kratīšanas," sacīja Vaivars.

Vēlāk ceturtdienas vakarā LFF paziņoja, ka sadarbojas ar VID, sniedzot visu pieprasīto informāciju dienesta veikto procesuālo darbību ietvaros. 

"Esam ieinteresēti pēc iespējas operatīvākā situācijas atrisināšanā, tāpēc pilnā apmērā sadarbojamies ar VID pārstāvjiem, kuri savu darbu veic profesionāli. Darām un darīsim visu no mums atkarīgo, lai nodrošinātu visas pieprasītās informācijas pieejamību. Mēs iestājamies par ātru iespējamo risinājumu, tāpēc veicam visas uz sadarbību un aktīvu iesaisti vērstas darbības, kādas tiek no mums sagaidītas," LFF citē organizācijas ģenerālsekretāra Edgara Pukinska teikto.

“VID šajā procesā no mums pieprasa un mēs tam sniedzam lielu apjomu ar finanšu dokumentāciju, kas skar LFF darbības nodokļu nomaksas kontekstā teju desmit gadu periodā,” skaidro LFF ģenerālsekretārs. “Ticam, ka šis process VID ļaus izdarīt atbilstošus secinājumus un ka šie secinājumi palīdzēs mums kā organizācijai atbrīvoties no, ja to tā var saukt, vēsturiskā mantojuma. Ja pār kādām vēsturiskajām federācijas vai tās amatpersonu darbībām ir kāda aizdomu ēna, un tam ir attiecīgs pierādījumu klāsts, tam noteikti ir jānes attiecīgas un likumā paredzētas sekas. Latvijas futbols un tā sakārtošanās process to ir pelnījis,” norāda Pukinsks.

“LFF kā organizācija iestājas par caurspīdīgu un saprotamu rīcību un procesu pārvaldību. Mēs esam ieinteresēti auglīgā un uz attīstību vērstā futbola vidē, kas ilgākā laika posmā ir piedzīvojusi dažādus pārbaudījumus. Tieši tāpēc ikdienas darbā un komunikācijā ar visa veida vietējām un starptautiskajām organizācijām, kuras pārrauga mūsu darbību, esam bijuši aktīvi un atsaucīgi problēmu risināšanā. Īpaši aktuāli tas bijis pēdējos mēnešos, kad ļoti aktīvi esam kārtojuši dažādus ar plašāku vēsturi saistītus un līdz šim dažādu iemeslu dēļ līdz galam nesakārtotus jautājumus. Arī komunikācijā ar VID esam bijuši darbīgi, nesenā laika posmā atrisinot dažādas senāku procesu nepilnības un sekas, tajā skaitā dzēšot konstatētos nodokļu parādus,” stāsta Edgars Pukinsks. “Nesenā vēsturē esam atjaunojuši mūsu starptautisko partneru uzticamību un stabilizējuši LFF darbību, kas pēc virknes politisku procesu bija sašķobījusies. Gan UEFA, gan FIFA līmenī esam auditējuši savu darbību, gluži kā vienmēr, atskaitoties par katru saņemto mērķa dotāciju centu.”
 
“Vēlos izcelt VID darbinieku profesionālo un uz iesaisti vērsto darbību. Veicam visus no mums atkarīgos soļus, lai šis process būtu maksimāli pilnvērtīgs un sniegtu labumu mums kā organizācijai,” piebilst Edgars Pukinsks.
 

LFF arī uzsver, ka sākto procesuālo darbību interesēs plašākus komentārus nav tiesīga sniegt.

Jau ziņots, ka VID pirms pāris nedēļām pieņēma lēmumu, ar kuru LFF atņemts sabiedriskā labuma organizācijas statuss. VID lēmumu pieņēma 1.aprīlī, bet tas stājās spēkā 8.aprīlī.

Vaivars aģentūrai LETA pagājušajā nedēļā norādīja, ka minētais statuss atņemts būtisku normatīvo aktu pārkāpumu dēļ.

Ziņā papildināts Edgara Pukinska komentārs

Top komentāri

Dostojevskis
D
Man vienmēr ir šķitis, ka futbols ir idiotisks savā būtībā un šī būtība raksturo arī tā skatītājus.
Makss
M
Vai tad Pukinskim būs jādodas pasēdēt uz rezervistu soliņa?
mazā piezīme
m
Vismaz desmit gadus par vēlu.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi