Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Bijušais treneris: Lai kas notiktu, Kivlenieks vienmēr bija pozitīvs

Mēnesi pēc traģiskā negadījuma, kurā bojā gāja latviešu hokeja vārtsargs Matīss Kivlenieks, par viņu publiski izteicies bijušais spēlētāja treneris Džons Madsens, kurš šobrīd ir galvenā trenera palīgs Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienībā Sanhosē "Sharks". "Viss, ko jūs līdz šim par viņu esat lasījuši, ir patiess," saka speciālists. Tikmēr bijušais latvieša komandas biedrs Pjērs Liks Dibuā trešdien pavēstījis, ka, pieminot Kivlenieku, nākamo sezonu aizvadīs ar 80. numuru.

Kivlenieks pie Madsena spēlēja Klīvlendas "Monsters" komandā Amerikas Hokeja līgā (AHL) laikā no 2017. līdz 2019. gadam. Viņš gāja bojā ASV Neatkarības dienas svinībās uguņošanas incidentā. Kā atvadu pasākumā izteicās spēlētāja komandas biedrs Elvis Merzļikins, Matīss ar savu rīcību izglābis daudzu citu cilvēku dzīvības.

"Es neesmu pārsteigts, jo viņš bija tieši tāds puisis - vienmēr cilvēkus lika pirmajā vietā," Madsens izteicies izdevumam "San Jose Hockey Now". Kivlenieks "Monsters" pievienojās 2017. gada oktobrī, pārnākot no junioru USHL turnīra. "Viņš vienmēr smaidīja, vienmēr smagi strādāja. Viņš pret visiem bija cieņas pilns, komandas biedri viņam bija pirmajā vietā. Viņš strādāja, lai kļūtu labāks, tomēr paralēli arī visiem palīdzēja."

Ja parasti hokejisti no USHL dodas uz koledžu, Kivlenieks augstskolas posmu izlaida un uzreiz uzsāka profesionāļa gaitas. 21 gada vecumā latvietis 2017./18. gada sezonā "Monsters" rindās kļuva par pirmo numuru un aizvadīja 43 spēles.

"Kādā no mačiem nespēlējām labi un pa viņa vārtiem tika veikti 40 metieni. Komerciālajā pārtraukumā es viņam teicu, lai turas, bet viņš atbildēja, ka viss kārtībā. Viņš vienmēr saglabāja pozitīvu noskaņu," atceras Madsens. "Viņu mīlēja visi komandas biedri, nekad par viņu nedzirdēju neko slikta. Gluži pretēji - dzirdēju to cik ļoti viņiem patīk atrasties viņa klātbūtnē."

"Arī viņš izbaudīja atrašanos ap puišiem. Viņš vienmēr pirmais ieradās un pēdējais atstāja halli. Atceros viņu hallē vēl stundām pēc treniņiem," teica treneris, paužot pārliecību, ka Kivlenieks laika gaitā būtu izaudzis par visaugstākā līmeņa vārtsargu.

Trešdien apritēja tieši mēnesis kopš Kivlenieka nāves un to atcerējās arī Vinipegas "Jets" centra uzbrucējs Dibuā, pavēstot, ka nomainījis savu spēles formas numuru no 13 uz 80 - tieši ar astoņdesmito numuru spēlēja viņa kādreizējais komandas biedrs Kivlenieks.

Uzreiz pēc Kivlenieka nāves Dibuā pauda, ka latvietis bija "lieliska persona un neticams draugs". Viņš uz "Jets" tika aizmainīts iepriekšējās sezonas laikā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi