Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Latvijas hokeja izlase uzvar pagarinājumā Slovākijas valstsvienību

Latvijas hokeja izlase otrdien četru oficiālo pārbaudes spēļu sēriju sāka ar uzvaru viesos pagarinājumā pār Slovākijas valstsvienību.

Latvija pieveica Slovākiju ar 2:1 (0:1, 1:0, 0:0, 1:0).

Vārtus Latvijas izlases labā guva Mārtiņš Karsums un Renārs Krastenbergs, bet mājiniekiem - Adams Liška.

Jau pašā spēles sākumā mazākumā nonāca Latvijas izlase, un drūzmā vārtu priekšā Jāni Kalniņu pārspēja Liška - 1:0 Slovākijas labā.

26.minūtē Latvija rezultātu izlīdzināja. Lielisku kombināciju no labā laukuma stūra ar Andra Džeriņa un Roberta Bukarta piespēlēm ar metienu pustukšos vārtos pabeidza Karsums - 1:1.

Neilgi pēc tam no Uvja Jāņa Balinska slidas ripa vārtu priekšā atlēca pie slovāku uzbrucēja un nokļuva vārtos, taču vārtu guvums netika ieskaitīts.

Lai arī mača turpinājumā bīstamu momentu pie abiem, bet sevišķi - mājinieku, vārtiem netrūka, rezultāts pamatlaikā saglabājās 1:1.

Papildlaikā formātā trīs pret trīs uzreiz divi ļoti bīstami momenti pie Latvijas izlases vārtiem izveidojas pāris sekunžu laikā, Kalniņam otrajā no tiem glābjot komandu pēc Miroslava Muhas metiena.

Tomēr uzvara bija lemta Latvijas hokejistiem. Pēc spēlētām Krastenbergs pēc teicamas Miķeļa Rēdliha piespēles no mājinieku zonas vidus raidīja ripu vārtu labajā augšējā stūrī - 2:1.

Pēc mača komandas bija vienojušās aizvadīt pēcspēles metienu sēriju, kas spēles rezultātu neietekmēja. Krastenberga metienu atvairīja vārtsargs Deniss Godla.

Otrajā sērijā mājinieku vārtsargu pārspēja Miķelis Rēdlihs, bet tūlīt ar precīzu metienu atbildēja arī Olivers Okuliars - 1:1 pēcspēles metienos. Kā "zvaigžņu spēlē efektīgi vārtus guva Roberts Bukarts, raidot ripu vārtu augšējā stūrī, bet ceturtajā sērijā pēc neveiksmīga un asprātīga Laura Dārziņa mēģinājuma, ļaujot ripai bez metiena slīdēt vārtos, izlīdzinājumu panāca Daņiils Fominihs ar metienu no neērtās puses - 2:2.

Sērijas, ne spēles, iznākumu par labu Latvijai ar labu māņu kustību un metienu vārtu kreisajā stūrī izšķīra Kaspars Daugaviņš, bet Martina Faško-Rudāša mēģinājumu ieņem Latvijas vārtus novērsa Kalniņš - 3:2 uzvara arī pēcspēles metienos.

Par labākajiem spēlētājiem komandās tika atzīti vārtsargi - Kalniņš un Godla.

Pārbaudes spēlēs ar Slovākiju izlasi vadīs treneri - Artis Ābols, Raimonds Vilkoits un Edgars Masaļskis, bet par valstsvienības kapteini iecelts Kaspars Daugaviņš.

Abas izlases atkārtoti tiksies trešdien.

14. un 15.maijā Latvijas izlase mājās pret Šveici aizvadīs savas pēdējās divas pārbaudes spēles pirms gaidāmā pasaules čempionāta.

Pirmajās divās pārbaudes spēlēs Latvijas izlase 9. un 14.aprīlī uzvarēja Latvijas U-18 izlasi (6:1, 5:1), palīdzot tai gatavoties pasaules U-18 čempionātam ASV.

2021.gada pasaules čempionāts ieplānots no 21.maija līdz 6.jūnijam. Iepriekš bija plānots, ka meistarsacīkstes sāksies 7.maijā, taču tās tika pārceltas pāris nedēļas uz priekšu, jo Eiropā varētu aizkavēties nacionālo čempionātu izspēle.

Rīga pasaules meistarsacīkstes līdz šim vienīgo reizi uzņēmusi 2006.gadā.

Latvijas izlases sastāvs:

vārtsargi - Gustavs Dāvis Grigals ("Aļaskas Universitāte Fērbenksā", ASV), Ivars Punnenovs (Langnavas "Tigers", Šveice), Jānis Kalniņš (Helsinku "Jokerit", Somija);

aizsargi - Kristaps Sotnieks, Kristaps Zīle, Roberts Mamčics, Ernests Ošenieks, (visi - Rīgas "Dinamo"), Uvis Jānis Balinskis, Oskars Cibuļskis (abi - Litvīnovas "Verva", Čehija), Krišjānis Rēdlihs (Rīgas "Mogo"/LSPA), Guntis Galviņš (Ostravas "Vītkovice Ridera", Čehija);

uzbrucēji - Kaspars Daugaviņš (Maskavas apgabala "Vitjaz", Krievija), Miks Indrašis, Lauris Dārziņš, Andris Džeriņš, Rihards Bukarts, Roberts Bukarts, Mārtiņš Dzierkals, Jānis Švanenbergs, Daniels Bērziņš (visi - Rīgas "Dinamo"), Gints Meija ("Black Wings 1992", Austrija), Miķelis Rēdlihs ("Olimp"/"Venta 2002"), Mārtiņš Karsums (Krēfeldes "Pinguine", Vācija), Oskars Batņa ("Anglet", Francija), Rihards Marenis ("Kirunda", Zviedrija), Renārs Krastenbergs (Villahas "Villacher", Austrija).

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi