Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Autosporta svētki Rīgā

Pasaules mēroga autosporta zvaigznes Rīgā. Šīs nedēļas nogalē Biķernieku trasē notiks pasaules rallijkrosa čempionāta posms, kurā piedalīsies tādi slaveni autobraucēji kā deviņkārtējais pasaules rallija (WRC) čempions francūzis Sebastjēns Lēbs, 2003. gada WRC čempions norvēģis Peters Sūlbergs, amerikānis Kens Bloks un citi. Vietējie līdzjutēji varēs atbalstīt pašmāju labākos braucējus Reini Nitišu un Jāni Baumani. Visu braucienu tiešraides kanālā Best4Sport.

"Rīgas posms būs unikāls pasaules rallijkrosa čempionātā. Trase ir tik tuvu pilsētas centram, ka no starta vietas var redzēt dzīvokļu mājas ielas pretējā pusē, un grants seguma posms vedīs cauri īstam priežu mežam. Rallijkrosa trase sastāvēs no piecdesmit gadu vecām sacīkšu trases daļām un jaunuzbūvētās grants seguma daļas ar trim tramplīniem. Kopumā, domāju, tā būs izaicinoša trase braucējiem ar daudzveidīgiem līkumiem un nogriežņiem. Man pašam arī tas būs liels izaicinājums, jo mājas sienas sagādā papildu baudu un papildu spiedienu," pirms sacensībām sacīja Nitišs.

Vasaras vidū viņš un Baumanis atklāšanas ceremonijā izvizināja viesus pa jaunuzbūvēto trasi. Pat braucot mazliet saudzējošā režīmā, bija skaidrs, ka jaunā trase ar tramplīniem būs liels izaicinājums visiem braucējiem un šajās sacensībās labākus panākumus varētu gūt gudrākie braucēji, nevis tie, kam ir vislabākā pieejamā tehnika. Uz to norādīja arī Peugeut-Hansen komandas vadītājs Kenets Hansens. "Šī ir viena no vislabākajām debitējošajām trasēm, kādu esmu redzējis. Ir paveikts tiešām labs darbs."

"Šī ir ļoti tehniski sarežģīti izbraucama trase, un te nevienam nebūs viegli. Dažos līkumos jābrauc patiešām ātri. Tajās vietās tiešām jāzina, ko dari, un jāizkārto mašīna pareizajā vietā. Turklāt jābrauc ļoti tuvu sienai, lai iegūtu labāko trajektoriju," par Biķernieku izaicinājumu saka Timijs Hansens. "Trase ir ļoti jaukā vietā, redzams, ka vietējiem iedzīvotājiem ir liela interese par šo pasākumu. Ceram, ka klātienē būs ļoti daudz skatītāju."

Bez rallijkrosam jau ierastajām pasaules mēroga autosporta zvaigznēm Sebastjēna Lēba, Kena Bloka, Petera Sūlberga un citiem Rīgas posmā varēs redzēt arī itāli Džanluidži Galli. Divkārtējais pasaules rallija čempionāta (WRC) kopvērtējuma 5. vietas ieguvējs autosportā pazīstams ar savu azartisko, reizēm pat par riskanto dēvēto braukšanas manieri. Rīgā viņš startēs ar Kia Rio, un tā būs debija šāda mēroga rallijkrosa sacensībās gan viņam pašam, gan spēkratiem. "Es tiešām nezinu, ko gaidīt. Viena lieta ir vadīt mašīnu, bet pavisam cita - šāda veida mašīnu kopā ar vēl četriem citiem braucējiem trasē. Tas nav viegli. Es kā rallija braucējs neesmu pieradis braukt līdzās citām mašīnām. Testos Barselonā klājās labi, taču tur neviena nebija apkārt. Plāns ir atrast kopīgu valodu ar savu Kia un gūt piedzīvojumu."

Visu rakstu lasiet piektdienas laikrakstā Diena

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi