Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Baumanis nākamsezon aizvadīs pilnu sezonu pasaules čempionāta rallijkrosā SuperCar klasē

Nupat par Eiropas čempionu rallijkrosā Super 1600 klasē kronētais latvietis Jānis Baumanis nākamsezon aizvadīs pilnu sezonu jau prestižākajā pasaules čempionāta SuperCar klasē, aģentūrai LETA atklāja sportists.

Līdz ar to nākamgad Latvijai jau būs divi rallijkrosa braucēji pasaules čempionāta prestižākajā klasē, jo šajā sacensību seriālā brauc arī Reinis Nitišs. Aizvadītajā nedēļas nogalē Baumanis kļuva par Eiropas čempionu Super 1600 klasē, kamēr pērn viņš tika pie bronzas.

"Gūtais panākums ir nozīmīgs man un visai manai ģimenei, kā arī komandai un atbalstītājiem. Tas ir liels sasniegums arī Latvijai. Nākam no mazas valsts, bet esam labākie Eiropā. Konkurence sezonas laikā bija sīva, bija daudz kontaktcīņu. Tomēr no visiem bijām visstabilākie. Man un manai ģimenei tas ir liels solis uz priekšu," izteicās Baumanis, kuru pēc atgriešanās no Itālijas sagaidīja prāvs pulks līdzjutēju. "Pārsteidza, ka sagaidīšanā bija ieradušies tik daudz cilvēku - draugi, nepazīstami cilvēki, žurnālisti. Nekad dzīvē nebiju saņēmis tik daudz puķu - tagad smaržo visa māja."

Aizpērn par Eiropas čempionu Super 1600 klasē kļuva Nitišs, tādējādi Latvijas sportisti jau trešo gadu pēc kārtas ir šīs klases medaļnieku vidū.

Baumanis šosezon piedalījās arī trīs pasaules čempionāta posmos, pārstāvot Hansen vienību un piedzīvojot debiju pie SuperCar spēkrata stūres.

"Šosezon dalība pasaules čempionātā bija, lai pārbaudītu, vai esmu tam gatavs. Pēc katra posma komandas vadītājs Kenets Hansens, kurš savā braucēja karjerā izcīnījis 14 Eiropas rallijkrosa čempiona titulus, nāca klāt un bija ļoti priecīgs par manu veikumu. Domāju, esmu gatavs veikt lēcienu. Nākamgad gatavojos aizvadīt pilnu sezonu pasaules čempionāta SuperCar klasē. No komandām ir vairāki piedāvājumi, tagad tie jāizvērtē, jāpaskatās, ko katrs piedāvā. Izvēlēsimies labāko," atklāja Baumanis.

Baumanis norādīja, ka lielāka skaidrība, kurā pasaules čempionāta komandā viņš startēs, būs līdz šī gada beigām, bet kaut kas konkrētāks varētu parādīties pēc sezonas pēdējā posma Argentīnā, kas notiks novembra beigās.

Zīmīgi, ka Baumanis šogad ne tikai bija labākais Eiropas čempionātā, bet kļuva arī par Igaunijas rallijkrosa čempionu, sacenšoties Supercar klasē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Porziņģis iedzīvojies ikra muskuļa sastiepumā

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Austrumu konferences ceturtdaļfināla spēlē iedzīvojies ikra muskuļa sastiepumā, otrdien pavēstīja viņa pārstāvētā Bost...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi