Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Baumanis pasaules rallijkrosa sezonu noslēdz devītajā vietā

Latvijas rallijkrosa braucējs Jānis Baumanis no STARD komandas pasaules čempionātu noslēdzis devītajā vietā.

Baumanis svētdien nepārvarēja pusfinālu Dienvidāfrikas Republikā notiekošā pasaules čempionāta pēdējā - 12.posmā. Līdz ar to viņš kopvērtējumā pēc noslēdzošā posma ir devītajā vietā.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Baumanis sestdien pirmajā kvalifikācijā bija piektais, bet otrajā uzrādīja 11. ātrāko laiku. Savukārt svētdien trešajā kvalifikācijas braucienā viņš bija tikai 17.pozīcijā, kamēr ceturtajā finišēja astotais.

Kvalifikācijas summā Baumanim tas deva 135 punktus un devīto vietu, kas ļāva kvalificēties pusfinālam, kur iekļuva 12 ātrākie piloti.

Pusfinālā latvietis sešu dalībnieku konkurencē palika piektajā vietā, bet fināla sasniegšanai viņam bija nepieciešama iekļūšana labāko trijniekā.

Finālā uzvaru izcīnīja pašreizējais pasaules čempions Jūhans Kristofešsons no Zviedrijas, kurš šosezon guva 11 panākumos 12 posmos, aizvadot savu karjeras labāko sezonu.

Konkrētajā posmā aiz Kristofešsona otrajā vietā ierindojās viņa tautietis Matīass Ēkstrems, trešais palika franču leģendārais braucējs Sebastjans Lēbs, bet nākamajās trīs pozīcijās ierindojās vēl viens zviedrs Kevins Hansens, norvēģis Peters Sūlbergs un K.Hansena brālis Timijs Hansens.

Tikmēr RX2 klasē Reinis Nitišs no "Sports Racing Technologies" komandas sestdien pirmajos divos kvalifikācijas braucienos ieņēma devīto un 12.vietu, bet svētdien bija 14.un desmitajā pozīcijā, kas summā dod 97 punktus un 13.pozīciju. Nitišs līdz ar to neiekļuva pusfinālā.

Savukārt kvalifikāciju pārvarēja ar Latvijas licenci startējošais krievu pilots Vasīlijs Grjazins, kurš uzvarēja savā pusfināla braucienā un finālā izcīnīja trešo vietu.

Baumanis šīs sezonas čempionātu pabeidza ar 98 punktiem un devīto vietu, kamēr pārliecinošs līderis ar 341 punktu ir jau iepriekš titulu nodrošinājušais Kristofešsons, kuram ar 248 punktiem seko Ēkstrems, bet trešais ar 237 punktiem ir Andreass Bakerūds.

Tikmēr Nitišs šosezon triumfēja Eiropas čempionāta "SuperCar" klasē un pēdējā posmā piedalās RX2 klases sacensībās, kur kopvērtējumā piektais ir Grjazins.

Jau ziņots, ka arī nākamajā sezonā pasaules rallijkrosa čempionātā sportisti vienu no posmiem aizvadīs Latvijā.

Pasaules čempionāta posms Rīgā notiks ceturto gadu pēc kārtas. Iepriekšējā vienošanās ar "IMG Motorsport" noslēgsies šogad, bet jauns līgums par posma rīkošanu nebija izziņots.

Latvijas posms Biķernieku trasē, Rīgā, notiks 14.un 15.septembrī un tas būs pēc kārtas devītais etaps no 11 posmiem. Tikmēr sacensības tiks uzsāktas Apvienotajos Arābu Emirātos (AAE) 5.un 6.aprīlī, bet noslēgsies 30.novembrī un 1.decembrī Dienvidāfrikas Republikā.

Pēc ievadošā AAE posma sekos etapi Spānijā, Beļģijā, Lielbritānijā, Norvēģijā, Zviedrijā, Kanādā Francijā, Latvijā, ASV un Dienvidāfrikā.

AAE pasaules rallijkrosa čempionāta posms risināsies pirmo reizi vēsturē, tam notiekot valsts galvaspilsētā Abū Dabī. Tāpat gaidāmajā sezonā sportisti vienu no posmiem aizvadīs arī Spā-Frankošampas trasē Beļģijā. Līdz ar to nākamsezon sacensībās debitēs divas jaunas trases.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi