Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

FOTO: Baumanis pēdējā posmā apsteidz Nitišu

Viens no vadošajiem Latvijas rallijkrosa braucējiem Jānis Baumanis svētdien izcīnīja ceturto vietu Argentīnā notikušā pasaules čempionāta "SuperCar" klasē 13.posma finālā.

Argentīnas posms Rosario pilsētas pievārtē izvērtās haotisks, jo posma rīkotājiem grūtības sagādāja grunts daļas putekļi, kurus bija sarežģīti novērst. Drošības apsvērumu dēļ pirmie divi kvalifikācijas braucieni no sestdienas tika pārcelti uz svētdienu, kas nozīmēja, ka visa sacīkstes programma jāaizvada vienā dienā. Vēlāk gan šī paša iemesla dēļ tika atcelts ceturtais kvalifikācijas brauciens.

Trīs kvalifikācijas braucienos Baumanis guva 12., astoto un sesto vietu, tādējādi iekrājot 106 punktus, kas viņam deva sesto vietu. Savā pusfinālā latvietis ierindojās trešajā vietā, kas bija pietiekami, lai kvalificētos sacensību finālam. Tajā divi braucēji izstājās jau pēc trim apļiem, ļaujot Baumanim ierindoties ceturtajā vietā.

"Sacīkste bija ar daudz notikumiem, daudz cīņām un apdzīšanas manevriem, kas ir nenovērtējama pieredze. Pusfinālā izdevās labs starta brīdis, taču jau tūlīt mašīnai nokrita apgriezieni un es paliku praktiski pēdējais. Ar to gan nekas nebeidzās, turpināju cīnīties un dabūjām savu vietu finālā," Latvijas Automobiļu federācijas (LAF) preses dienestam stāstīja sportists. "Uz finālu nebija daudz laika sagatavoties un kaut ko analizēt. Starts finālā bija atzīstams, turklāt izdevās izmantot iepriekšējo braucienu pieredzi nelīst pirmā pagrieziena iekšmalā, jo nākamais līkums bija uz otru pusi. Ar šo stratēģiju visa šī posma laikā izdevās apdzīt daudz konkurentu, arī finālā tas izdevās. Taču drīz saņēmu sitienu no kāda konkurenta mašīnas, un izbraucot taisnē jutu, ka balstiekārta ir bojāta."

"Pirmajā brīdī domāju, ka sacensības ir galā, taču izdevās turpināt braucienu. Uz grunts sekcijām piekares defekts tik ļoti iespaidu neatstāja, bet uz asfalta bija pat dažas bīstamas situācijas. Bet viss izdevās. Ceturtā vieta ir labs rezultāts, komanda ir apmierināta," pauda Baumanis.

Par uzvarētāju šajā posmā kļuva zviedrs Robins Lāšons, aiz sevis atstājot zviedru autosportistu Matīasu Ēkstermu un norvēģi Peteru Sūlbergu.

Šajās sacensībās Baumanis piedzīvoja debiju pasaules čempionāta komandā "Austria". Tāpat šīs bija tikai ceturtās sacensības šajā klasē, kā arī pirmais fināls Baumaņa karjerā.

"Uzskatu, ka šī man bija pirmā īstā debijas sacīkste "SuperCar" klasē, jo biju komandā, kas strādā ar mani, kas rūpējas par rezultātu, bet es neesmu trešajā lomā. Šoreiz tēvs Andris strādāja kā mans spoteris, un viņam tas izdevās lieliski, paldies viņam par to. Ceru, ka arī turpmāk mūsu duets darbosies," norādīja Baumanis.

Kā zināms, šajā sezonā Baumanis kļuva par Eiropas čempionu "Super 1600" klasē, kamēr pērn viņš tika pie bronzas.

Tikmēr Latvijas rallijkrosa braucējs Reinis Nitišs, kurš pārstāv "Olsbergs MSE" komandu, šajā posmā nespēja sasniegt sacensību pusfinālu.

Kvalifikācijas trešā brauciena laikā Nitišs izbrauca ārpus trases robežām, par ko saņēma piecu sekunžu sodu. Tas viņam deva 17.vietu trešajā braucienā, bet kopvērtējumā ierindojās vien 14.vietā, ar ko nebija pietiekami, lai kvalificētos sacensību pusfinālam.

Kopvērtējuma noslēgumā triumfēja Sūlbergs, kurš šo čempiona titulu izcīnīja jau otro reizi pēc kārtas.

Kā zināms, no 2016.gada viens no čempionāta posmiem tiks rīkots arī Latvijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi