Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Jonass būs Latvijas galvenā cerība pasaules čempionāta posmā Ķegumā

Pēdējos trijos braucienos finišēja ceturtais un divus posmus pēc kārtas nav iekļuvis labāko trijniekā. Latvijas motokrosa 19 gadu vecais talants Pauls Jonass nedēļas nogalē Ķeguma mototrasē Zelta zirgs pasaules čempionāta (PČ) sestā posma sacensībās centīsies iepriecināt atbalstītājus. MX2 klasē braucienu sākumi svētdien pulksten 13.15 un 16.10.

Pasaules vicečempionu Paulu Jonasu šosezon vajā neveiksmes. Aizvadīti pieci posmu, no kuriem trijos Pauls ir piedzīvojis kritienus. Iepriekšējā posmā Meksikā Jonass krita pat abos braucienos, taču abas reizes spēja finišēt ceturtais. Pirms tam Argentīnā pirmajā braucienā Pauls kritienā savainoja zodu un viņam uzlika septiņas šuves. Par spīti sliktajai pašsajūtai, Jonass ne tikai izgāja uz starta otrajā braucienā, bet spēja finišēt ceturtajā pozīcijā. Kopvērtējumā Pauls ieņem trešo vietu.

Neapstrīdams sezonas līderis ir holandietis Džefrijs Herlingss, kurš kopā ar Jonasu pārstāv KTM komandu. Herlingss ir ne tikai uzvarējis visu posmu sacensībās, bet bijis nepārspēts visos desmit sezonas braucienos. Pagājušajā gadā Herlingss arī bija līderis, bet tieši pirms Ķeguma posma Zviedrijā guva savainojumu, un sezona viņam beidzās priekšlaicīgi. Ķegumā Džefrijs būs galvenais pretendents uz uzvaru. Kopvērtējumā otrais ir šveicietis Džeremijs Sīvers.

Jonass pagājušajā gadā Ķegumā abos braucienos finišēja otrais, lai gan pusotru nedēļu pirms sacensībām bija lietojis antibiotikas. Abos braucienos nepārspēts palika brits Maks Enstijs, kurš patlaban PČ kopvērtējumā ir desmitajā vietā. 

Visu Māra Zemberga rakstu Atgriezties uz pjedestāla lasiet piektdienas, 29. aprīļa, laikrakstā Diena! 


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Gudļevskis ceturtdien pievienosies Latvijas izlasei

Vārtsargs Kristers Gudļevskis papildinās Latvijas vīriešu hokeja izlases rindas ceturtdien, bet no trešdienas kopā ar valstsvienību vairs netrenējas vārtsargs Ivars Punnenovs un uzbrucējs Toms Anders...

Gaida pēdējo papildinājumu

Eiropā spēlējošajiem izlases kandidātiem sezona klubos ir beigusies, un sastāvs sāk iezīmēties.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi