Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Latvijas un Igaunijas rallija čempionāts startē sniegotajā Alūksnē

Jau šonedēļ, 18.-19. janvārī, startēs pirmais Latvijas un Igaunijas rallija čempionāta posms Rally Alūksne. Tā ietvaros norisināsies arī RK Historic un Latvijas rallijsprinta čempionāta pirmais posms. Uz starta līnijas Alūksnes rallijā kopumā stāsies 85 ekipāžas. Rally Alūksne 2019 solās būt īsts ziemas rallijs, jo šogad Alūksnē izveidojusies biezākā sniega sega kopš 2013. gada, vēsta organizatori.

Jaudīgākajā grupā favorīta statusā Rally Alūksne 2019 startēs Latvijas rallija čempionāta 2018. gada absolūtais čempions ukrainis Valērijs Gorbans, kuru rallija fani noteikti atpazīst pēc spilgtās un jaudīgās Mini John Cooper Works WRC automašīnas. Ar viņu spēkiem mērosies astoņi R5 pasaules klases sporta auto piloti, starp kuriem divi Polijas čempioni un citi augstas klases autosportisti no Igaunijas, Lietuvas un Krievijas. Šajā kategorijā savu debiju piedzīvos arī slavenā norvēģu Pasaules rallija čempiona Petera Solberga dēls Olivers Solbergs, kurš startēs ar VW Polo R5 auto.

LRC1 grupā šogad startēs leģendārais Latvijas rallija braucējs Jānis Vorobjovs, kurš pērn Rally Alūksne piedalījās ar aizmugures piedziņas BMW M3 auto, bet šogad izvēlējies pilnpiedziņas Mitsubishi automašīnu. Tieši J. Vorobjovam Alūksnes ralliju izdevies uzvarēt visvairāk – trīs reizes. Ar viņu spēkiem mērosies ātrais Edijs Bergmanis, kurš iepriekšējā sezonā šajā ieskaitē kļuva par vicečempionu, kā arī citi spēcīgi sportisti. LRC2 klasē jāizceļ 2018. gada sezonas Latvijas un Igaunijas čempions Emīls Blūms, bet LRC3 ieskaitē spraigas un ātras cīņas nodrošinās Eiropas junioru čempions Mārtiņš Sesks, jo piedalīsies arī Mārtiņa spēcīgais un ātrais konkurents, igaunis Kens Torns.

Kopumā par Latvijas rallija čempionāta godalgām Alūksnē kopumā cīnīsies 67 ekipāžas, bet Igaunijas čempionātā par punktiem cīnīsies 51 ekipāža. Savukārt rallijsprinta ieskaitē startēs 25 ekipāžas. Kopumā Rally Alūksne sacensībās paredzēts veikt 10 ātrumposmus – pieci, kas atkārtosies divas reizes, bet divi no tiem būs diennakts tumšajā laikā sacensību atklāšanas dienā.

 Rally Alūksne 2019 sacensību atklāšanas ceremoniālais starts būs piektdien, 18. janvārī Brūža ielā plkst. 19. Tajā aicināti piedalīties visi rallija līdzjutēji, kuri vēlas uzgavilēt sportistiem un apskatīt jaudīgās sporta automašīnas. Uzreiz pēc svinīgā starta autosportisti dosies pirmajos divos nakts ātrumposmos. Savukārt sestdien, 19. janvārī visas dienas garumā noritēs autosporta sacensības, bet vakarā rallija līdzjutējiem būs ekskluzīva iespēja satikt sportistus un tikt pie autogrāfiem sacensību apbalvošanas pasākumā pulksten 19 Alūksnes Kultūras centrā, Brūža ielā 7.

Pilns dalībnieku saraksts, informācija par ātrumposmiem un rallija gids pieejams mājaslapā www.autorally.lv. Biļetes iepriekšpārdošanā iespējams iegādāties www.bilesuparadize.lv kasēs kā arī uz vietas Alūksnē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi