Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Nitišam 5.vieta SuperCar ceturtā posma finālā Vācijā

Talantīgais Latvijas rallijkrosa braucējs Reinis Nitišs svētdien ieguva piekto vietu Vācijā notikušajā pasaules rallijkrosa čempionāta ceturtā posma finālbraucienā prestižākajā SuperCar klasē.Sacensību finālu Nitišs iesāka no trešās starta rindas iekšmalas, bet pirmajā līkumā devas pamataplī, uz laiku izvirzoties trešajā pozīcijā.

Brauciena līderpozīcijā nonāca slavenais norvēģis Peters Sūlbergs, kurš pamazām atrāvās no konkurentiem. Tikmēr otrajā trijniekā, kas sacensību sākumā devās Džokera aplī, līderis bija zviedrs Matīass Ēkstrems.Ceturtajā aplī latvietis devās Džokera aplī, pēc kura trasē atgriezās piektajā pozīcijā. Pēdējā aplī arī Sūlbergs devās Džokera aplī, no kura izejot gar trases ārmalu tomēr apdzina Ēkstremu. Sestajā aplī noritēja sīva cīņa par uzvaru, bet savu līderpozīciju Sūlbergs noturēja un triumfēja Laidenhilas posmā.Otrais finišēja Ēkstrems, aiz sevis atstādams savu tautieti Jūhanu Kristofešsonu un norvēģi Andreasu Bakerūdu. Nitišs finišu sasniedza piektais, no Sūlberga atpaliekot par 4,234 sekundēm.Šajā posmā SuperCar klasē debitēja arī vēl viens latvietis Jānis Baumanis, kurš pārstāv Hansen Talent Development komandu. Ja pēc pirmās kvalifikācijas kārtas Baumanis ieņēma 14.vietu, bet otrajā viņš piedzīvoja avāriju. Savā debijas posmā Baumanis ieņēma 20.pozīciju.Pasaules čempionāta vērtējumā pēc sezonas pirmajiem četriem etapiem līderis ar 112 punktiem ir Sūlbergs, bet Nitišs ar 61 punktu pakāpies uz piekto pozīciju.Tikmēr Baumanis pēc pirmajiem diviem posmiem ar 53 punktiem ir stabils līderis Eiropas čempionāta_ Super 1600 _klasē.Pērn Nitišs izcīnīja trešo vietu pasaules čempionāta kopvērtējumā, sasniedzot augstāko panākumu Latvijas autosporta vēsturē. No sezonas 12 posmiem Nitišs uzvarēja vienā, bet kopumā viņš piecas reizes kāpa uz goda pjedestāla.Šajā sezonā pasaules čempionāta kalendārā iekļauti 13 posmi.Kā zināms, no 2016. līdz 2020.gadam viens no čempionāta posmiem varētu tikt rīkots arī Latvijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

RFS futbolisti spraigā derbijā pārspēj Riga komandu

Pašreizējā Latvijas čempione RFS sestdien Tonybet futbola virslīgas pirmā apļa pēdējās, devītās kārtas mačā viesos ar rezultātu 2:1 (1:0) uzveica vicečempioni Riga un pēc uzvaras pār tiešo konkuren...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi