Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Šileikam 21.vieta MXGP posmā Ķegumā

Latvijas motosportists Tomass Šileika svētdien "Zelta zirga" trasē Ķegumā pasaules čempionāta Latvijas "Grand "Prix" divu braucienu summā noslēdza 21. vietā MXGP klasē.

Šileika, kurš pirmajā braucienā ierindojās 21.pozīcijā, otrajā braucienā pēc pirmajiem trīs apļiem atradās 15.vietā, taču turpinājumā viņš vispirms noslīdēja uz 16.pozīciju, bet pēc tam pakāpās uz 14.vietu, kurā arī noslēdza braucienu, nopelnot pirmos pasaules čempionāta kopvērtējuma punktus.

Ceturtajā aplī vadībā izvirzījās Romēns Fevrs un apsteidza Horhi Prado, tomēr, tuvojoties brauciena izskaņai, par brauciena līderi un pēc tam arī uzvarētāju kļuva Džefrijs Herlingss, kurš bija labākais arī pirmajā braucienā. Otrais finišēja Fevrs, bet trešais bija Prado.

Divu braucienu summā par Ķegumā aizvadītā posma uzvarētāju kļuva Herlingss, otro vietu ieņēma Prado, bet labāko trijnieku noslēdza Fevrs. Šileika summā nopelnīja septiņus punktus, kas deva 21. vietu

Pēc astoņiem posmiem pasaules čempionāta kopvērtējumā pirmo vietu ar 393 punktiem ieņem Prado, otrais ar 378 punktiem ir Herlingss, kamēr trešajā pozīcijā ar 306 punktiem ierindojas Fevrs. Latvijas vadošais motosportists Pauls Jonass ar 56 punktiem atrodas 19.vietā, bet Šileika, kuram šis bija pirmais pasaules čempionāta posms, ar septiņiem punktiem ir 33. vietā.

Jonass pirms Francijas "Grand Prix" treniņos savainoja īkšķi, un viņam nācās veikt operāciju, kas liedza piedalīties Latvijā paredzētajās sacensībās.

Dažādu savainojumu dēļ Jonass ir izlaidis piecus posmus pēc kārtas, bet bez ieskaites punktiem viņš ir palicis sešos posmos. Devītais posms norisināsies 11.jūnijā Vācijā, bet pēc tam būs divu nedēļu pauze.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi