Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

BMX sezona februāra pirmajās dienās startēs ar PK posmiem Austrālijā

1. un 2. februārī Austrālijas pilsētā Šepartonā ar pirmajiem diviem UCI Pasaules kausa superkrosā posmiem tiks dots starta šāviens olimpiskajai BMX sezonai. Pirmajiem posmiem no Latvijas sportistiem pieteikti – Kristens Krīgers, Helvijs Babris, Mikus Strazdiņš, Vineta Pētersone un Vanesa Buldinska, vēsta Latvijas Riteņbraukšanas federācija.

Olimpiskā BMX sezona sākas ievērojami agrāk kā iepriekšējās. Svarīgākie atskaites punkti būs desmit Pasaules kausa posmi, kā arī maija beigās ASV pilsētā Hjūstonā gaidāmais pasaules čempionāts. Olimpiskās BMX sacensības Tokijā risināsies jūlija pašā izskaņā.

Mērķtiecīgi nozīmīgajai sezonai gatavojas Latvijas vadošie elites sportisti. Pirmais uzdevums, ko mūsu sportisti centīsies paveikt, būs censties kvalificēties četrgades nozīmīgākajam sporta forumam pēc UCI individuālā ranga. Pēdējā iespēja to paveikt būs pasaules čempionātā. Tieši pēc šīm sacensībām arī tiks pārvilkta svītra pār olimpiskās kvalifikācijas periodam. Pasaules čempionātā Latvijai garantētas trīs vietas vīriešu un divas vietas sieviešu elites sacensībās.

UCI Pasaules kausa sezona BMX superkrosā sāksies 1. un 2. februārī Austrālijas pilsētā Šepartonā. Sacensību organizatori apliecināja, ka lielie meža ugunsgrēki, kas plosa Austrālijas dabu, sacensību norisi neietekmēs. Šepartonā pulcēsies visa pasaules BMX elite, lai cīnītos par vērtīgajiem UCI punktiem un uzlabotu vai nosargātu savu valstu pozīcijas Olimpiskajā nāciju rangā.

Uz tālo Austrāliju jau devušies arī lielākā daļa Latvijas sportistu. Mūsu valsti pārstāvēs – Kristens Krīgers (“Mītavas kumeļi/ AKSSC Valmiera”), Helvijs Babris (“MŠA – Valmieras puikas/ AKSSC”), Mikus Strazdiņš (“Tālava VBSS/ AKSSC Valmiera”), Vineta Pētersone (“Silvas ziķeri/ AKSSC Valmiera”) un Vanesa Buldinska (Mītavas kumeļi/ AKSSC Valmiera”).

Pasaules kausa sacensību formāts palicis nemainīgs no iepriekšējām sezonām. Pēc pirmās kārtas braucieniem sekos tālākās izslēgšanas cīņas. Tiem, kuri nespēs uzreiz pārvarēt pirmo kārtu, tiks dota iespēja pēdējās cerības braucienā.

UCI Pasaules kausa BMX superkrosā kalendārs:

01. - 02. februāris, Pasaules kausa 1. un 2. posms, Šepartona (Austrālija)

08. – 09. februāris, Pasaules kausa 3. un 4. posms, Batērsta (Austrālija)

18. – 19. aprīlis, Pasaules kausa 5. un 6. posms, Mančestra (Lielbritānija)

02. – 03. maijs, Pasaules kausa 7. un 8. posms, Papendāle (Nīderlande)

15. – 16. maijs, Pasaules kausa 9. un 10. posms, Rokhila (ASV)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi