Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Latviju Tokijas olimpiskajās spēlēs pārstāvēs divi BMX braucēji

Pēc veiksmīgi aizvadītiem diviem Pasaules kausa posmiem Kolumbijā Tokijas olimpiskajām spēlēm kvalificējušies divi BMX riteņbraucēji no Latvijas, informē Latvijas Riteņbraukšanas federācija (LRF).

Aizvadītās nedēļas nogalē Kolumbijas pilsētā Bogotā notika divi Starptautiskās Riteņbraukšanas savienības (UCI) Pasaules kausa posmi BMX superkrosā. Sestdien Helvijs Babris negaidīti izcīnīja trešo vietu, bet svētdien tika aizvadīts vēl viens etaps.

Ceturtā posma pirmās kārtas braucienu ar pirmo piegājienu pārvarēja Babris, kurš izcīnīja otro vietu savā braucienā. Astotdaļfinālam kvalificējās arī Mikus Strazdiņš, kurš to paveica pēc otrās vietas "pēdējās cerības" braucienā. Ceturtdaļfināls šajā reizē gan izpalika bez Latvijas sportistu pārstāvniecības. Savos astotdaļfinālu braucienos abi vīri ieņēma attiecīgi sesto (Strazdiņš) un septīto (Babris) vietu.

Uzvaru lielajā finālā izcīnīja Žorī Dodē no Francijas.

Tikmēr sieviešu elites grupā Vineta Pētersone dienu iesāka ar sesto vietu pirmās kārtas braucienā. Pusfinālā "AKSSC Valmiera"/"Silvas ziķeri" braucēja kvalificējās pēc gūtās uzvaras "pēdējās cerības" braucienā.

Pusfinālā viņa pēc starta nonāca septītajā pozīcijā. Lai arī trasē Pētersone centās pakāpties augstāk, tas neizdevās. Septītā vieta braucienā un fināls bez Latvijas braucējas. Uzvaru posmā izcīnīja galvenā favorīte Mariana Pahona.

Savukārt vīriešu U-23 grupā Edvards Glāzers pirmajā kārtā izcīnīja trešo vietu savā braucienā, tiekot ceturtdaļfinālā. Tas gan "AKSSC Valmiera"/"Tālava VBSS" braucējam neizdevās kā cerēts. Jau pēc starta sportists atradās ārpus labāko četrinieka. Lai arī viņš centās meklēt risinājumus, kā uzlabotu pozīciju, tomēr tas līdz galam neizdevās. Braucienā sestā vieta, kas neļāva tikt pusfinālā.

LRF vēsta, ka sacensību laikā pavisam skaidrs kļuva tas, ka Tokijas olimpiskajām spēlēm sekmīgi kvalificējušies pa vienam Latvijas vīru un dāmu elites sportistiem.

Aizvadītie divi posmi Bogotā aizritējuši ļoti veiksmīgi, jo pirmo reizi kopš 2017.gada Latvijas sportistiem izdevās sasniegt labāko trijnieku. To paveica Helvijs Babris, bet līdz finālam lielisku sniegumu demonstrēja arī Krīgers. Savā pirmajā PK finālā, pēc laba starta, Krīgers piedzīvoja ļoti smagu kritienu. Lai arī sportists lūzumus neguva, tomēr spēcīgi sasista galvu un ceturtajā posmā uz starta iziet nevarēja.

Pateicoties ļoti sekmīgajam vīru elites startam trešajā posmā, Latvija olimpiskajā nāciju rangā nostabilizēja savu pozīciju, vēl vairāk attālinot tuvāko sekotāju Vāciju. Tas nozīmē, ka četrgades nozīmīgākajā sporta notikumā starp 24 vīriem redzēsim Latvijas sportistu.

Ņemot vērā paaudžu maiņu Latvijas BMX pēc Māra Štromberga un Edžus Treimaņa karjeras beigām, šis noteikti ir sekmīgs rezultāts. Lauvas tiesu punktus kvalifikācijai deva - Helvijs Babris un Kristens Krīgers.

Pateicoties galvenokārt Vinetas Pētersones sasniegtajiem rezultātiem, Latvija kvalificējusies arī Tokijas olimpisko spēļu sieviešu BMX sacensībām. Tas izdevies pēc olimpiskā nāciju ranga, kur trenera Ģirta Kātiņa audzēkne Pētersone regulāri guva vērtīgus punktus. Vienīgā reize, kad olimpiskajām spēlēm kvalificējās kāda no Latvijas sportistēm, bija 2012.gadā. Toreiz valsts godu aizstāvēja Sandra Aleksejeva.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi