Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Apple fani neapmierināti ar austiņu ieejas trūkumu jaunajā iPhone

ASV informācijas tehnoloģiju gigants Apple Inc. trešdien prezentēja divus jaunus viedtelefona iPhone modeļus un jaunu ūdensdrošu viedpulksteni, tādējādi cenšoties atjaunot uzņēmuma izaugsmi, taču sadusmojot neskaitāmus fanus, paziņojot, ka jaunajiem tālruņiem nebūs tradicionālās austiņu ieejas. 

Viedtelefoni iPhone 7 un lielāka izmēra iPhone 7 Plus ar jaunu kameru tehnoloģiju, 50 metru ūdensnecaurlaidību un citām funkcijām Sanfrancisko notikušajā Apple mediju pasākumā radīja vislielāko satraukumu, ziņo LETA. 

Viena no jaunā iPhone būtiskākajām īpašībām ir austiņu ieejas likvidēšana, paredzot nodrošināt audio ar Apple patentēto Lightning-USB kabeli vai ar bezvadu savienojumu.

Tāpat Apple arī nodrošinās adapteri par 9 dolāriem, ļaujot patērētājiem izmantot pašreizējās austiņas ar iPhone.

Interneta lietotāji un tehnoloģiju blogeri par šo jauninājumu nav iepriecināti. Portāls The Verge rakstā, kas veltīts šim jauninājumam, uzskaita vairākus iemeslu, kāpēc tā nav veiksmīga ideja, norādot, ka izveidot austiņu sistēmu, kas ir pilnīgi nesaderīga ar Android izmantoto, ir "iedomīgi" un aizskaroši.  

Savukārt sociālo tīklu lietotāji metušies izsmiet telefona prezentācijā izmantoto vārdu "drosme", izmantojot mirkļbirku #courage, lai paņirgātos par Apple kompānijas iztēloto drosmi atbrīvoties no austiņu ieejas. 

Apple arī prezentēja bezvadu austiņas, ko klajā laidīs oktobrī, un tās maksās apmēram 159$.

Apple vadītājs Tims Kuks norādīja, ka jaunie viedtelefoni izmanto jaunākās iPhone operētājsistēmas iOS 10 priekšrocības.

iPhone 7 un iPhone 7 Plus maksās aptuveni tikpat, cik modeļi, kurus šie tālruņi nomaina, cenai klientiem ASV sākoties no 649 dolāriem. Piegādes 25 valstīs paredzēts sākt 16.septembrī, tostarp Latvijā - no 23. septembra.

Apple trešdien notikušajā prezentācijas pasākumā sagādāja vēl vienu pārsteigumu, kopīgi ar Japānas videospēļu kompāniju Nintendo Co. paziņojot, ka Super Mario Run spēle šogad nonāks App Store veikalā.

Turklāt Apple, Nintendo un spēļu izstrādātājs Niantic pavēstīja, ka populārā spēle Pokemon Go šomēnes būs pieejama arī Apple Watch lietotājiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 19.04.2024.

Eskalatorus izdomājuši vārguļi, kas nespēja kāpt augšā vai lejā pa kāpnēm bučojoties.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko