Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Microsoft vairs neuzplīsies ar Windows 10 jauninājumu

Tehnoloģiju gigants Microsoft apņēmies turpmāk vairs neuzplīties ar Windows 10 bezmaksas jauninājumu un neuzstādīt to uz lietotāju datoriem pretēji viņu gribai, vēsta ārvalstu mediji.

Aizvadītajos mēnešos daudzi ar Windows 7 un Windows 8.1 aprīkotu datoru lietotāji saskārās ar visai agresīvu Windows 10 jauninājuma uzspiešanu, kad arī pēc tā noraidīšanas lodziņš ar Windows 10 operētājsistēmu parādījās arī nākamajās dienās.

Tāpat dzirdēts par gadījumiem, kad Windows 10 uzstādīts uz datoriem bez lietotāju ziņas - kad nospiests sarkanais "X" krustiņš, ar ko it kā noraidīt operētājsistēmas piedāvājumu. Turpmāk, ja vien datora lietotājs pats tam nepiekritīs, operētājsistēmas jauninājums instalēts netiks un arī aicinājumi to darīt vairs netraucēs.

Windows 10 jauninājums visiem pašreizējiem Windows 7 un Windows 8.1 lietotājiem būs pieejams vēl tieši mēnesi - līdz 29. jūlijam.

Savukārt tiem, kuri lieto Windows 10 operētājsistēmu, no 2. augusta būs pieejams nozīmīgs Windows 10 jubilejas atjauninājums, vēsta Microsoft Latvia

Windows 10 jubilejas atjauninājums ietver inovācijas, kas palīdzēs veicināt produktivitāti un drošību, tostarp: 

- drošības uzlabojumi. Īpašus drošības uzlabojumus saņems lietotne Windows Defender, kas aizsargā datoru pret ļaunatūru, bet pirmo reizi pie lietotājiem nonāks Windows Information Protection (iepriekš Enterprise Data Protection) sistēma, kas pasargā uzņēmumus no nejaušas datu noplūdes.

- Windows Ink. Tā atjauninājums ļauj ikdienas pierakstus ar īpašu pildspalvu veikt digitālajā vidē. Mazi atgādinājumi, komentāri pie ekrānšāviņa vai zīmējumi - Windows Ink ir savienojams ar Office, Edge un partneru lietotnēm, padarot ikdienas darbu ērtāku un mūsdienīgāku.

- Microsoft Edge. Pēc Windows 10 gadadienas atjauninājuma Microsoft Edge kļūs par interneta pārlūkprogrammu, kas taupa ierīces enerģijas līmeni, vienlaikus piedāvājot labāko aizsardzību pret draudiem un neskaitāmus paplašinājumus gan darbam, gan privātai lietošanai, kā arī atbalstot modernākās programmēšanas valodas, tostarp HTML5, CSS3 un ARIA.

- Inovācijas modernai klasei. Jaunā Set up School PCs lietojumprogramma palīdz skolotājiem ātri un vienkārši uzstādīt tīklā savienotus datorus, konfigurēt uzstādījumus un veikt izmaiņas. Tāpat skolotājiem piedāvātas jaunas lietotnes, lai tiešsaistē ērtāk un ātrāk būtu iespējams novērtēt skolēnu zināšanas. 

Vairāk par Windows 10 gadadienas atjauninājuma sniegtajām iespējām var izlasīt Windows bloga ierakstā

Lai gan Windows 10 svinēs tikai pirmo gadadienu, operētājsistēmu visā pasaulē izmanto jau 350 miljonos ierīču, un lietotāju iesaiste turpina augt — gada laikā Windows 10 aktīvi lietots vairāk kā 135 miljardus stundu, vēsta Microsoft Latvia.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 28.03.2024

Fitnesa aproces ir tas pats, kas tamagoči, tikai šajā gadījumā tas dumjais dzīvnieks, kuram tu mēģini neļaut nomirt, esi tu pats.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko